Austrija kao model: SAD razmatra ublažavanje mjera po uzoru na Austriju

austrija

 

Dobri austrijski rezultati u borbi s corona virusom nisu ostali neprimijećeni na međunarodnoj razini. Naime, prema informacijama američkih medija Bijela kuća razmatra ublažavanje mjera u Sjedinjenim Američkim Državama baš po uzoru na Austriju i Južnu Koreju. Prema pisanju Bloomberga američki predsjednik Donald Trump smatra austrijske mjere i način pristupanja problemima s corona virusom odličnim. Prema tome, američki državni tajnik Michael Pompeo i ekonomist Kevin Hassett rekli su da Trumpova administracija trenutno analizira situaciju u Južnoj Koreji, Austriji i Singapuru kako bi dobila “ideje za ponovno otvaranje Sjedinjenih Američkih Država”.

Ekonomist Kevin Hassett je 28. travnja rekao da se situacija s corona virusom u Austriji pomno analizira i prati: “Svakoga dana sastavljamo statistike o stanju u Austriji kako bismo vidjeli ima li znakova pogoršanja situacije nakon ublažavanja mjera”.

Državni tajnik Michael Pompeo nekoliko je puta istaknuo kako austrijski model pokazuje odlične rezultate, a isto je prije nekoliko dana ponovio i američki predsjednik Donald Trump. Pompeo je mnogo kritičniji prema situaciji u Singapuru. U intervjuu za “Fox News” rekao je da će broj zaraza u Singapuru ponovo porasti i da se mogu vidjeti brojni signali upozorenja za budućnost zemlje u borbi s corona virusom.

 

Foto: Furaj.ba