Šokantno: Automobilom registrovanim na policajca udario djevojku i ostavio je u jarku, ona zapamtila registarske oznake

wefECFqa
Pamćenje djevojke, pokazat će se, bilo je krucijalno u pomoći istražiteljima

Djevojku udario u mjestu Rečica pa je ostavio u jarku

FOTO: ILUSTRACIJA / AVAZ

Novi šokantan slučaj dogodio se prošle sedmice u Sarajevu. Naime, nekoliko medija objavila je šturu informaciju da je u naselju Rečica koje pripada sarajevskoj općini Novi Grad, 7. maja došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđena jedna djevojka. 

Djevojka je hodala pored ceste kada ju je automobil jako udario i odbacio. 

Vozač je u jednom trenutku zaustavio automobil, izašao i prišao teško povrijeđenoj djevojci. Ona mu je pružila ruke da joj pomogne, međutim, on se vratio u automobil i pobjegao. Nesretnu djevojku je ostavio povrijeđenu u jarku. Ona je, bukvalno, pužući stigla do svoje kuće. 

Zapamtila je tri posljednja broja na registarskoj tablici što je uveliko pomoglo policiji da utvrde ko je vlasnik vozila.

Pamćenje djevojke, pokazat će se, bilo je krucijalno u pomoći istražiteljima. Pomoću njenog sjećanja na tri posljednja broja registarskih oznaka, utvrđeno je da se radi o sivoj Škodi. Istoj onoj škodi koju su snimile nadzorne kamere komšija unesrećene djevojke.

Također, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da je automobil registriran na policijskog službenika iz Novog Sarajeva! Da li je on upravljao automobilom, to će utvrditi istražitelji.

U cijeli slučaj je uključeno i Tužilaštvo Kantona Sarajevo.