Nezavisni blok pokrenuo inicijativu da se najviše priznanje Grada Bihaća dodijeli prvakinji Azri Dedić

Iz Nezavisnog bloka su uputili zahtjev da Grad Bihać, ali i drugi, viši nivoi finansijski podrže Azru i nagrade je za njen trud i rezultat.

Bosna i Hercegovina je dobila još jednu prvakinju, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u džudu, koje se održava u Kelnu, u Njemačkoj a osvojila je Azra Dedić iz Bihaća. Naš portal je prvi objavio ovu vijest i očito pozitivno uticao i na mnoge druge da reaguju.

Ono što je posebno hvale vrijedno jeste konkretna inicijativa političke stranke Nezavisni blok Bihać, koji su pokrenuli inicijativu i uputili prijedloge gradskoj upravi Bihaća da ovogodišnju nagradu i priznanje Grada za izuzetne doprinose dodijeli upravo ovoj hrabroj i ponosnoj Bišćanki, koja je sve nas u BiH, svojim rezultatom i pobjedom, učinila ponosnim.

Također, iz Nezavisnog bloka su uputili zahtjev da Grad Bihać, ali i drugi, viši nivoi finansijski podrže Azru i nagrade je za njen trud i rezultat.

Ovo je zaista pravi gest, odgovoran i pravovremen od jedne političke stranke na našim prostorima i treba ga pozdraviti. Nadamo se da će nadležni u Gradu Bihaću, ali i na svim višim nivoima prihvatiti i podržati ovaj prijedlog Nezavisnog bloka, jer je to Azra, naša heroina i šampionka sigurno zaslužila.

“ Nezavisni blok Bihać pokrenuo je inicijativu da se ovogodišnja nagrada i priznanje Grada Bihaća za izuzetne doprinose i afirmaciju Grada dodijeli upravo našoj hrabroj sugrađanki koja je na najljepši način promovisala naš Grad i cijelu BiH. Također, pozivamo Gradsku upravu da finansijski nagradi Azru Dedić za njen trudni rezultate, a pozive ćemo uputiti i prema višim nivoima, Vladi USK, Federacije BiH i Vijeću ministara BiH. Našu inicijativu, prijedloge i mogućnost realizacije ove ideje ćemo također pismenim putem uputiti svim nivoima vlasti.”- izjavio je Ismar Cerić, predsjednik Gradskog odbora NB Bihać.

Image