Baggio Husidić asistirao za gol protiv FC Dinamo

Home

Baggio Husidić asistirao za gol protiv FC Dinamo


Kako se i pretpostavljalo da ce trener Frank Klopas odmarati pojedine fudbalere za finalnu utakmicu US OPEN CUP 2011. koja se igra u utorak 04.oktobra 2011. protiv Sounders-a, FC Chicago Fire nije nastupio u najjačem sastavu na gostovanju kod fudbalera kluba Dinamo u Houston Texas, u subotu poslije podne 01.oktobra 2011.god.

Uz direktan TV prenos meča, bila je ovo dobra igra protivnika po vrućini od 85 F pred 17.500 gledaoca, koji su većinom navijali za Dinamo. Domaća momčad je povela u 33. minuti golom Colin Clarka. Samo deset minuta kasnije vezni igrač FC Chicago Fire nas Baggio Husidic # 9 je pružio dugu pas loptu do napadača Dominic Odura (koji je proslu sezonu igrao u Dinamo Houston), i on je u dva poteza matirao golmana domacina, te izjednacio rezultat na 1:1, koji je ostao do kraja utakmice.

U zadnjoj četvrtini meca Frank Klopas je povukao iz igre odlične majstore fudbala Odura D. i B.Husidica, da bi ih postedio i odmorio za veliko finale u utorak, a u igru je uveo Patrick Nyarko. Najbolji strelac CHI Fire Marco Papa cak nije nikako ulazio u igru u ovom mecu, tako da ce u utorak na finale kupa u Seattle WA istrcati  prilicno odmorna ”udarna petorka” FC Chicago: Marco Papa & Dominic Oduro & Baggio Husidic & Daniel Paladini & Dominic Oduro, i ostalo drustvo “cikaski pozaraca”. Sudija balkanskog porijekla Edvin Jurisevic, je dobro sudio mec Dinamo – Chicago Fire.

Izet Dizdarević (izodizdar@aol.com)

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 17:54

Facebook komentari

Back to top