Bahatost PSG-a prelazi sve granice

Home

Bahatost PSG-a prelazi sve granice

Prvi čovjek francuskog PSG-a Nasser Al-Khelaifi danas je predstavio Kyliana Mbappea, pojačanje vrijedno 180 miliona eura.

Nakon što su Neymara Barceloni platili 222 miliona eura, PSG je s Monacom postigao dogovor o transferu mlade nade francuskog fudbala, kojeg će platili čak 180 miliona eura.

Da bi izbjegli sankcije UEFA-e zbog kršenja financijskog fair playa, PSG je s velikim rivalom dogovorio jednogodišnju posudbu 18-godišnjeg napadača, ali će im narednog ljeta morati isplatiti kompletnu sumu do zadnjeg eura.

Iako se UEFA zainteresovala za PSG-ove transfera, Nasser Al-Khelaifi tvrdi kako francuski viceprvak nema šta da krije i poprilično je bahato govorio o drugim ekipama. "Nemamo šta da krijemo.

Otvoreni smo za saradnju jer znamo da nemaju šta pronaći. Ako drugi klubovi nisu sretni, to nije naš problem", rekao je predsjednik Parižana.

Potom je pozdravio Mbappea i poručio mu je da će još dugo vremena biti član PSG-a. Otkrio je da novac nije igrao ulogu kod mladog fudbalera u dolasku na Park prinčeva. "Imali smo tri sastanka s porodicom Mbappe.

Nijednom, apsolutno nijednom nismo razgovarali o novcu. Njega novac ne interesuje", poručio je Al-Khelaifi. 

 

(Izvor: SportSport.ba)

Objavito: Wed, 09/06/2017 - 13:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top