Bajramska svečanost i vatromet u Cazinu pred više hiljada naših građana (FOTO - VIDEO)

Home

Bajramska svečanost i vatromet u Cazinu pred više hiljada naših građana (FOTO - VIDEO)


Uoči sutrašnjeg Kurban-bajrama večeras je u Cazinu održana tradicionalna bajramska svečanost uz neizostavni veliki vatromet u organizaciji Medžlisa IZ Cazin i Grada Cazina.

Prisutni su mogli paralelno pratiti i kvalifikacijsku utakmicu naše reprezentacije protiv Kipra na velikom video zidu koji je obezbijedio organizator.

U muzičkom dijelu programa prisutne su zabavljali domaći Aquarius bend, a po završetku muzičkog dijela programa završena je i utakmica te je počeo i veliki vatromet, glavna atrakcija večeri.

U obraćanjima ispred Medžlisa IZ Cazin obratio se glavni imam Said ef. Mujakić te gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević.

- "Ovih dana nekoliko miliona muslimana je na Hadžu, svi oni danas su bili na Arefatu i molili za sebe ali iza nas upućujući dove Allahu dž.š. Iskoristimo ove Bajramske dane da učinimo što više dobrih djela", istakao je Said ef. Mujakić.

- "Ova večerašnja manifestacija je lijepa tradicija koju Cazin upražnjava dugo godina gdje na lijep način obilježavamo nastupanje najvećeg blagdana Kurban-bajrama.

Vjerujem da ćemo u lijepoj atmosferi provesti predstojeće blagdane i molim Allaha dž.š. da našim hadžijama upiše u kabul ovogodišnji obred Hadža", rekao je između ostalog jgradonačelnik Ogrešević.

Cazin.NET

bajram

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 31/08/2017 - 23:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top