Balkansko prvenstvo u Istanbulu: Dođoh, vidjeh, pobjedih!

Home

Balkansko prvenstvo u Istanbulu: Dođoh, vidjeh, pobjedih!

Ova poznata krilatica, najbolje opisuje nastup naših takmičara u sastavu državne reprezentacije na 22 Balkanskom prvenstvu za djecu, koje se održalo u Istanbulu od : 19. – 21. maja ove godine.

Izuzetna pažnja i akcenat u radu svih naših članica i Karate saveza USK koji je godinama fokusiran na naše najmlađe, daje potvrdu na svim velikim međunarodnim takmičenjima, pa ni navedeno Balkansko prvenstvo nije bilo izuzetak.

Naši najmlađi šampioni su zablistali i ovog puta i to najjačoj konkurenciji kada je u pitanju ono što Balkan ima u ovom trenutku.

Izuzetnim nastupima osvojili su ukupno 7 medalja : 2 zlatne, 2 srebrene i 3 bronzane.

Šampioni Balkana su postali: Tarik Salkić, član Karate kluba „Regeneracija„ iz Velike Kladuše i Hasan Selimović, član Karate kluba „Jion„ iz Bihaća.

Viceprvaci i osvajači srebrenih medalja su: Alem Veladžić, član Karate kluba „Feniks„ iz Bosanske Krupe i Jusuf Murtić, član Karate kluba „Jion„ iz Bihaća.

Nosioci bronzanih medalja su postali: Sumeja Bašić, Lejla Kudić i kata tim dječaka svi članovi Karate kluba „Regeneracija„ iz Velike Kladuše.

Iskrene čestitke pored osvajača medalja zaslužuju svakako svi učesnici u državnoj reprezentaciji, treneri naših takmičara, vođe ekipa, roditelji kao svi oni koji su na bilo koji način dali doprinos ovom velikom uspjehu.

Treba svakako istaći činjenicu da je i ovog puta Karate savez Unsko sanskog kantona dao punu podršku našim takmičarima, koji su to vratili na najbolji mogući način, i sigurno uveliko doprinjeli da Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine u ukupnom plasmanu zauzme odlično drugo mjesto iza domaćina ekipe Turske.

Ovo je sigurno veliki rezultat, ali i obaveza da ne smijemo i nećemo stati u našoj vizij , kada je u pitanju Karate sport na našem kantonu, a to je prva Olimpijska medalja, koju će vjerujemo u svoju državu donijeti možda neko od ovih „malih "šampiona.

 

(Izvor: Sekretar KS USK)

Objavito: Tue, 05/23/2017 - 15:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top