fbpx Banja Luka dobija još jedan tržni centar: Delta Planet, investicija od 60 miliona eura

Banja Luka dobija još jedan tržni centar: Delta Planet, investicija od 60 miliona eura

Home

Banja Luka dobija još jedan tržni centar: Delta Planet, investicija od 60 miliona eura


U Banjoj Luci će u četvrtak biti položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Delta Planet, najvećeg centra u BiH, saopćeno je iz Gradske uprave Banje Luke.
Novi tržni centar će imati površinu od 62.500 metara kvadratnih, od kojih je 30.200 metara kvadratnih prostora za izdavanje.

U sklopu ovog centra naći će se svjetski poznati brendovi, od koji se neki i prvi put predstavljaju na ovom tržištu.

Pored velikog broja novih radnji, u sastavu tržnog centra će biti i najveće kino na ovim prostorima, na 1.500 metara kvadratnih, s pet kinosala, kao i supermarket, dio s restoranima i blizu 1.000 parking mjesta.
banjaluka
 
Otvaranje je planirano ove jeseni, a izgradnja će, prema ranijim najavama, koštati blizu 60 miliona eura i na njoj će biti zaposleno nevjerovatnih 2.500 radnika.

Pompezne najave otvaranja megalomanskih tržnih centara u Banjoj Luci ne počinju s Delta Planetom čiji je investitor Miroslav Mišković, vlasnik beogradskog Delta Holdinga, kojeg je Specijalni sud u Beogradu prije godinu dana osudio na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od 320 miliona dinara, odnosno oko tri miliona eura.

Izgradnja još jednog tržnog centra - City Malla koji je trebalo da bude izgrađen na prostoru između sjedišta Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Doma sindikata u Banjoj Luci pa je onda lokacija pomjerena na tzv. Paskolinu ciglanu, još nije ni počela.
Tagovi
Objavio: Wed, 28/06/2017 - 19:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top