Okupljanje bez Davora Dragičevića: Banjalučani i večeras tražili pravdu za Davida

Članovi grupe "Pravda za Davida" i večeras su se okupili na Trgu Krajine u centru Banja Luke kako bi pružili podršku porodici ubijenog Davida Dragičevića.

Večerašnje okupljanje, 237. po redu, proteklo je bez Davora Dragičevića, oca stradalog mladića. Međutim, to nije spriječilo Banjalučane da pruže podršku njemu i Davidovoj majci Suzani koji pokušavaju saznati koje ubio njihovog sina.

Okupljeni građani poručili su kako 21. novembra na dan godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma, kad su najavljeni veliki protesti u Banjoj Luci, svi trebaju stati uz Suzanu i Davora, ne samo u Banjoj Luci, već u svim gradovima u BiH.

"Svi imate pravo da u svojim gradovima izađete na ulice i upalite svijeću za svu ubijenu djecu", poručili su iz grupe "Pravda za Davida".

Protesti podrške za porodicu ubijenog mladića održani su i jučer kada je Davor Dragičević poručio da je njegov advokat Ifet Feraget sve kristalno pojasnio.

"Ne znam šta će još nestati iz Tužilaštva od dvojice tužilaca? Nema gaća, nema marame, nema video snimaka, pa nema ni izjava od mrtvozornika. Zašto Burle tvoji kradu to, Lukaču zašto kradeš, Iliću zašto kradeš, ako institicuje trebaju da rade svoj posao. Lukač je lično zvao tužioca Želimila Lepira da zaključi slučaj, narkoman, lopov, samoubica, okliznuo se i pao. Lično Lukač, ministar policije", rekao je sinoć Davor.

Iako se večeras nije pojavio na okupljanju, Davor je istakao da uprkos svemu od borbe za istinu i pravdu ne odustaje.