Devedeset peto veče u kojem Banjalučani traže istinu na Trgu Krajine

BANJALUKA – Dvedeset peto okupljanje građana koji traže da se razriješi slučaj smrti Davida Dragičevića održano je večeras na Trgu Krajine.

Davor Dragičević, Davidov otac, pokazao je na Trgu Davidv duks u kojem je, kako kaže, je izašao iz kuće 17. marta.

"Jataci, ja vrlo dobor znam i s kim je izašao i gdje ste ga namamili. David Dragičević nikad nije obukao džemper. Ovo je miris mog sina, ne vas jataka, saučesika i ubica. David nikad nije obukao ni cipele, na maturu je otišao u patikama. Svi vi koji ste učestvovali u montiranju procesa, svi ste za mene saučesnici", rekao je Dragičević.

Upitao je da li on treba 95 dana da stoji na Trgu, i da traži istinu i pravdu.

"Je l' treba 95 dana da ja stojim ovdje, i vi sa mnom, i da tražimo dvije jednostavne riječi, istina i pravda. Je l' trebam ja, kao dobrovoljac koji je došao iz Italije, koji sam učestvovao u stvaranju ove države, je l' trebam ja da stojim ovdje, da tražim ko je i zašto ubio mog Davida, svijetlu budućnost ove države", upitao je Dragičević.

"Niste ga samo ubili, mučili ste ga šest dana. Stavili ste ga u kanalizaciju sa jasnom porukom meni, ljudima oko mene, grupi 'Pravda za Davida', šta ćemo sad sa nalazima. Gdje je taj jeftini LSD. Nema ga. David je anđeo i ostaće. Moj David nije lopov. Dođite kod mene u komšiluk da vidite kuće. Sve naše kuće su otvorene, svi ulazimo bez kucanja. David je skroman bio i ostao. David je do 23.3. imao ljubav oca, majke, sestre, braće, kumova, prijatelja, rodbine, komšiluka i ljudi oko sebe", rekao je Davidov otac.

Ponovo je upozorio da izbori u oktobru neće biti održani ukoliko se ne riješi slučaj smrti njegovog sina.

"Ne budete li riješili pitanje teško ubistvo moje duše, izbora neće biti. Neće biti ništa. David je imao sve, ja sam imao sve, iamo sam svog sina, sad imam psa u kući koji nije više isti. Imam praznu kuću, prazan krevet. Zločinci i ubice, poslije ovoga nikad više nećemo živjeti zajedno. Uzeli ste mi sve, prvi ste me čačnuli, uzeću vam sve", jasno je rekao Dragičević.

Okupljenima se zahvalio na podršci te pozvao ljude širom države i regije da dođu u Banjaluku na skup koji će biti održan 7. jula sa početkom u 19 časova.