Home

Baždarević: Kiprane moramo natrčati da bi ih pobijedili

28 Aug

Baždarević: Kiprane moramo natrčati da bi ih pobijedili

"Kipar je nezgodan i napravio je probleme i kvalitetnijim ekipama od nas. Moramo ih natrčati, biti borbeniji da bi napravili razliku u kvalitetu i pobijedili", istaknuo je u Nikoziji Mehmed Baždravić, selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Reprezentativci BiH večeras će imati prvi trening u Nikoziji pred meč koji će na GSP Areni igrati u četvrtak.

”Sve po planu. Večeras će svi trenirati osim Armina Hodžića, koji će malo kasniti i doći na Kipar dok budemo na prvom treningu. Očekujem da svi dođu bez povreda, raspoloženi. Obavit ćemo lagan trening, rekuperaciju i do utakmice nastojati da se spremimo na najbolji način”, rekao je Baždarević, dodavši:

”Kipar je jako nezgodan. Kako sam rekao u stanju je napravit probleme i kvalitetnijima od nas. Ključ našeg uspjega je dobra ekipa, kolektivna igra. Moramo natrčati Kiprane, biti borbeniji da bi napravili razliku u kvalitetu, kojeg imamo više od njih. Imamo više argumenata na našoj strani. Svi znamo šta nam znači ova utakmica i bodovi. Idemo prema cilju koji svi želimo. U četvrtak će nam trebati jedno iskustvo i kolektivna igra.Oni imaju dva, tri opasna i brza igrača, što smo vidjeli u Zenici i ne smijemo ih podcijeniti”.

Prvobitni plan od četiri treninga do utakmice promijenit će zbog nesnosnih vrućina u Nikoziji, te sutra ujutro s igračima raditi u zatvorenom prostoru.

”Da je vruće, jako je vruće i mijenjati moramo plan. Hendikep ne smijemo tražiti u vremenu. Moramo se izboriti protiv toga. Nije prvi put da igramo u takvim uslovima. Ako svi damo sve u korist ekipe to će biti dobitna kombinacija. Treba nam veliki oprez i prava disciplina, radna ekipa”, kazao je Baždarević, koji ne vjeruje u tezu da će Kiprani igrati za Grke direktne konkurente BiH u borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi ”H”, odnosno plasman na Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”:

”Kiprani će igrati za sebe, ne za Grke. Mi moramo igrati za reprezentaciju i našu zemlju, biti motivisani. Oni će igrati koliko im dozvolimo. Ukoliko budemo agresivni i koncentrisani na teren obradovat ćemo još jednom naš narod, ali pokloniti Stephanu Giliju jednu lijepu pobjedu”, zaključio je Baždarević. 

 

(Izvor: Radiosarajevo)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top