Home

Baždarević: Moramo odigrati agresivno, angažovano i sa puno želje

31 Aug

Baždarević: Moramo odigrati agresivno, angažovano i sa puno želje

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević kazao je uoči današnje utakmice između BiH i Kipra, koja se igra u okviru kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine, da poštuje protivnika ali se nada dobrom rezultatu.

Kiparske novinare je zanimalo šta Baždarević misli o smjeni trenera u njihovoj selekciji, na šta je bh. selektor odgovorio da promjena nema veze s utakmicom koju igra BiH.

- Jednostavno su željeli promjene i da stvore tim za budućnost. To za nas ne mijenja stvari. Moramo maksimalno da se spremimo, jer igramo protiv ekipe koju respektujemo. Imamo svoje kvalitete i nadamo se dobrom rezultatu - kazao je selektor.

Dodao je da je Kipar kvalitetan protivnik.

- To je utakmica u kojoj se stvari neće riješiti brzo i trebamo znati kada da napadnemo, ali i da se branimo ako bude potrebe. Moramo odigrati jednu kompletnu utakmicu, agresivno, angažovano i sa puno želje. Kvalitet imamo i na nama je da to sve pokažemo - istakao je Baždarević.

Selektor o pripremama i zdravstvenom biltenu kaže da je atmosfera dobra i radna što daje još više optimizma.

- Kodro se žalio na povredu zgloba, ali ćemo vidjeti da li će moći da nastupi. Ostali igrači su spremni da ostvarimo rezultat koji priželjkujemo - poručio je, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Utakmica BiH - Kipar na programu je danas u 20.45 sati.

 

(Izvor: Fena)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top