Baždarević se obradovao Bešićevom i Đurićevom oporavku

Home

Baždarević se obradovao Bešićevom i Đurićevom oporavku

Selektora Mehmeda Baždarevića rastužile su slike kojima je posvjedočio u svojoj drugoj domovini – Francuskoj pred početak nedavne utakmice Lyona i Besiktasa u Evropskoj ligi.

Nažalost, po prvi put se nešto ovakvo desilo u Francuskoj, ranije nije bilo sličnih nereda. Ružno je da se takve stvari dešavaju na fudbalskim terenima, a tužno je što se ne pronalazi način da se s huliganima konačno obračunamo. Mi koji radimo u fudbalu i iskreni navijači sigurno nemaju namjeru da idu bilo gdje i prave probleme na bilo čijem terenu.

Međutim postoje i oni drugi kojima je to cilj. Dobro je što se sve završilo bez većih posljedica, na kraju je utakmica odigrana i vidjeli smo dobru fudbalsku predstavu. Isto tako tužno je i ono što se desilo igračima Borussije Dortmund, odnosno Marku Batri koji će biti van terena, a nije se povrijedio na utakmici, rekao je Baždarević u razgovoru za Blic.

Dobre partije reprezentativaca BiH, posebno Miralema Pjanića, Edina Džeke i Gojka Cimirota, te povratak na teren Milana Đurića i Muhameda Bešića poslije oporavka od povreda obradovali su Baždarevića.

Imamo pravo da budemo optimisti i da se nadamo uspjehu, odnosno plasmanu na Mundijal u Rusiju naredne godine. Sada treba biti pametan, igrati borbeno, davati sve od sebe i uz malo sreće možemo napraviti ogroman uspjeh.

Raduju me dobre igra Edina Džeke i Miralema Pjanića, pa i ostalih iz navalnog reda poput Vedada Ibiševića, Edina Višće i da ne nabrajam. Također mi je drago što su se Milan Đurić i Muhamed Bešić oporavili, ali sada treba da se vrate u formu, istakao je Baždarević.

Ipak, postoje i razlozi za brigu, a to se odnosi na defanzivnu liniju.

-Ima još vremena do utakmice s Grčkom koja je veoma važna, s obzirom da se sastajemo u junu. Nadam se da će do tada biti sve uredu s onima koji ne igraju, a to se odnosi na igrače iz defanzivne linije. Mnogi od njih sjede na klupi u svojim klubovima, a to nije dobro.

Na probleme sa defanzivcima nadovezala se povreda Seada Kolašinca na zagrijavanju prije duela Ajaxa i Schalkea.

-Dobio sam informaciju da se Kolašinac povrijedio, ali ne znam kakva je težina povrede. On je ranije imao problema s mišićnim vlaknima, pretpostavljam da je to, ali ćemo ovih dana saznati nešto više.

Kao što sam rekao sreća je što ima dovoljno vremena do utakmice protiv Grčke, koja može mnogo da nam donese. Tri boda zaostajemo za Belgijom, koja je prva, a bod smo iza Grka, tako da je sve do nas, smatra Baždarević.

 

(Izvor: Blic)

Objavito: Ned, 04/16/2017 - 08:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top