Baždarević: Volio bih da Ibišević pojača Rennes

Home

Baždarević: Volio bih da Ibišević pojača Rennes

Vedada Ibiševića želi francuski prvoligaš Stade Rennes. Ovaj klub je u potrazi za pojačanjima kako bi se u narednoj sezoni mogao ravnopravno boriti za neku od pozicija koja vodi u evropska takmičenja, a na listi želja je, između ostalih, i reprezentativac Bosne i Hercegovine koji posljednjih 11 sezona igra u Njemačkoj.

Menadžer Rennesa Christian Gourcuff je stavio sebi dva prioriteta, dovođenje Vincenta Aboubakara iz Bešiktaša i Ibiševića, koji je imao priliku igrati u Francuskoj, u Dijonu i Paris Saint-Germainu, a sada je član Herthe iz Berlina, s kojom ima ugovor do 2019. godine.  

O interesovanju ovog kluba za Ibiševića za portal 20minutes.fr govorio je i selektor Mehmed Baždarević, koji je kazao da nije iznenađen ponudom, jer je Ibišević odličan nogometaš.

- On ima ljudske kvalitete i pravi je profesionalac. Bio bi koristan za Rennes. Da li će doći do transfera ne znam, međutim, Ibišević je tokom karijere dokazao da zna postizati golove i doprinositi ekipi - kazao je Baždarević.

On se, između ostalog, osvrnuo i na brojne igrače koji su igrali u Francuskoj, gdje je i sam Baždarević bio uspješan dobar dio karijere.

- U Francuskoj su godinama igrali igrači iz BiH. Emir Spahić je bio u Montpellieru, tu je sada Sanjin Prcić, ali on je više Francuz nego Bosanac. U svakom slučaju, ako Ibišević potpiše ugovor, bit će mi drago - kazao je selektora BiH. 

Meša je na kraju dodao da je razgovarao s menadžerom Gourcuffom o dolasku Ibiševića u Rennes.

- Kazao sam Christianu da je Vedo jak karakter i da s njim lično nikada nisam imao problema. U Stuttgartu je imao problema kada nije igrao, ali sada je standaradan i najbolji igvrač Herthe - kazao je Baždarević. 

 

(Izvor: Avaz)

Objavito: Wed, 06/21/2017 - 15:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top