Baždarević: Vrijeme je da se riješe problemi

Home

Baždarević: Vrijeme je da se riješe problemi

Selektor Mehmed Baždarević pokušava se maksimalno koncentrirati na predstojeći susret s Grčkom u Zenici 9. juna, ali je i u toku svih dešavanja u domaćem prvenstvu, koja su se reflektirala i na cjelokupne odnose u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

 

Jednom zauvijek

Kao neko ko je zadužen za A reprezentaciju nema mnogo dodira s dešavanjima u bh. klupskom fudbalu, ali ga se sve to jako tiče i koliko god se trudio, ne može pobjeći od svega.

– Naravno da sve pratim i nadam se da sve negativnosti neće utjecati na okupljanje reprezentativaca, naše pripreme za Grčku, na navijače koji bi nam u Zenici trebali biti od velike pomoći. Predugo traju sve te stvari i mislim da je krajnje vrijeme da se suočimo s negativnostima i riješimo ih jednom zauvijek. Savez ne može sam, svi moramo pomoći. Regularnost se mora osigurati, a grešaka će uvijek biti. Ima ih i u evropskom fudbalu. Najgore je što se i u Evropi piše o našim p govori selektor.

Baždarević je, inače, krenuo iz Francuske ka Sarajevu i zaroblemima i eventualnim neregularnostima u takmičenju. A kod nas, i kada je sve u najboljem redu, jave se oni koju izraze sumnje kako je prvenstvo namješteno –ustavio se u Njemačkoj, gdje pokušava dogovoriti prijateljski susret koji bi bio odigran u sklopu priprema za meč protiv Grčke. Još ne zna mogućeg protivnika, ali zna datum.

– Ako se uspijemo dogovoriti, ta utakmica će biti odigrana 3. juna. Želimo da damo šansu, prije svega, igračima koji u svojim klubovima nisu igrali u posljednje vrijeme. Vjerujemo da ćemo u tome uspjeti i da ćemo već sutra (utorak) znati s kim i gdje ćemo igrati.

Bez problema

Uobičajeno, Meša je pratio nastupe svojih pulena. Neki igraju stalno, a neki nikako. Ima i povrijeđenih koji se oporavljaju…

– Pa svi znamo šta se dešava. Mnogo naših igrača nije u prvom planu u svojim klubovima. Probleme s povredama imali su Džeko, Vršajević, Vrančić, Duljević, ali se oporavljaju. Džeko je igrao za Romu ovog vikenda i postigao gol. Nadam se da će ovo još malo utakmica, koliko je ostalo do kraja prvenstava, proteći bez problema i nekih novih povreda – rekao je Baždarević.

Spisak u petak

Selektor će u petak, na pres-konferenciji u Nogometnom savezu, saopćiti spisak kandidata za meč s Grčkom. S obzirom na termin odigravanja, te probleme s neigranjem i povredama nekih od igrača, očekuje se da će Baždarevićev spisak biti nešto duži, da bi se onda pred sam susret skratio na uobičajeni broj od 18 do 20 fudbalera.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Wed, 05/24/2017 - 07:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top