Beba počela plakati tokom leta, svi hvale stjuardesu za ono što je uradila

Putnica na rubu plača rekla kako je ostala bez mliječne formule

Stjuardesa s Filipina pomogla je putnici i podojila njenu gladnu bebu koja je plakala tokom leta te dobila brojne pohvale za svoj čin na društvenim mrežama.

Stjuardesa Patriša Organo (Patrisha) na Facebooku je opisala događaj s ranojutarnjeg leta "Philippine Airlinesa" 6. novembra, a njena objava postala je viralna na društvenim mrežama.  

Patriša je napisala kako je čula plač "koji će vas natjerati na bilo šta da pomognete" te je došla do majke i pitala je li sve uredu. Putnica joj je, zatim, na rubu plača, rekla kako je ostala bez mliječne formule.

Osjetila sam da me stegnulo oko srca. Nema mliječne formule u avionu  - piše. Uprkos planiranoj kontroli tog dana, Patrišin majčinski instinkt je prevladao. Kao zagovornica dojenja, ponudila je svoje mlijeko kako bi nahranila dijete i smanjila brigu uzrujane majke.

Dvadesetčetverogodišnja stjuardesa, i sama majka 9-mjesečne kćerkice, hranila je bebu toliko dugo dok nije zaspala, a zabrinuta majka iskreno joj je zahvalila.

Prije dva mjeseca, Patriša je dobila unapređenje, a baš taj dan trebala je proći kontrolu. 

- Bila sam u pravu. Ovaj let bio je poseban, toliko poseban da sam se uspjela kvalificirati kao evaluator, ali i uspjela sam pomoći - napisala je. 

Podojila sam dijete strankinje tokom leta - dodala je.