Home

Becker: Novak mora brzo da okrene brod u drugom smjeru

27 Apr

Becker: Novak mora brzo da okrene brod u drugom smjeru

Boris Becker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, izjavio je da se mnogo toga promijenilo u životu njegovog nekadašnjeg pulena u posljednjih godinu dana.
 

Becker je istakao da se Đoković "izpuhao" poslije osvajanja Otvorenog prvenstva Francuske i da od tada ima mentalnu barijeru kako da se vrati na prepoznatljiv nivo.

- Ne možete izgubiti servis ili forhend tokom noći, problem je psihičke prirode. Mnogo toga se promijenilo od osvajanja Roland Garrosa prošle godine. To mu je bio životni san, balon je pukao, Novak je ostao bez vazduha i još ga nije povratio - rekao je Becker.

Nijemac koji je bio u timu Srbina više od tri godine, kaže da su se u međuvremenu pojavile i druge teškoće.

- Svlačionica ne spava, vidite slabosti kod najboljeg na svijetu i želite njegov skalp. Čitaju mu govor tijela, a drugi problem jeste što počinju pametnije da igraju protiv njega. Kada dominirate toliko dugo i osvajate brojne titule, situacija će se u jednom trenutku sigurno preokrenuti. I dalje ima 29 godina i vremena da okrene brod u pravom smjeru, ali to mora da učini vrlo brzo - smatra Becker.

On se potom ponovo osvrnuo na sjajan početak sezone Rogera Federera.

- Počeo je sezonu osvajanjem Australian Opena, Miamija i Indian Wellsa, ali me nije iznenadio jer je najboljih u historiji tenisa i jedan od najvećih sportista svih vremena - zaključio je Becker.

 

(Izvor: Fena)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top