Begović: Bilo je vrijeme da odem iz Chelseaja

Home

Begović: Bilo je vrijeme da odem iz Chelseaja

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović je odmah po završetku sezone napustio Chelsea i pridružio se Bournemouthu, koji je za njega platio 11,5 miliona eura.

U jednom od prvih intervjua za britanske medije nakon prelaska u novi klub, Begović je poručio da je odlazak iz Chelseaja bila veoma teška odluka.

"Nije lako napustiti klub kao što je Chelsea, ali bilo je pravo vrijeme za to. Sada sam u fazi karijere kada mi je važno da branim što je moguće više, a tu priliku ću imati u Bournemouthu", rekao je Begović za Sky Sports, te nastavio:

"Radujem se novim izazovima. Sretan sam što sam dio Bournemouthovog projekta, a dobro sam upoznat o planovima vlasnika kluba. Znam da se ovdje radi dobro i ozbiljno, klub želi dodatno napredovati a ja sam osjetio da mogu pomoći. Mislim da je prelazak u Bournemouth najbolji potez koji sam mogao učiniti u ovom trenutku".

Asmir Begović (29) je u Chelseaju proveo posljednje dvije godine, ali u nedavno završenoj sezoni je branio na samo dvije utakmice u Premier ligi, koju je i osvojio.

Manjak minutaže bio je glavni razlog za odlazak sa Stamford Bridgea, pa je za očekivati da Begović u novom klubu ponovo postane standardan.

Zanimljivo je da je Begović u prošlosti kratko boravio u Bournemouthu i to na polugodišnjoj posudbi iz Portsmoutha 2007. godine, kada je imao svega 19 godina. 

 

(Izvor: SportSport.ba)

 

Objavito: Pon, 06/12/2017 - 14:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top