Beograd neće okrenuti drugi obraz ako mu Sarajevo udari šamar

Home

Beograd neće okrenuti drugi obraz ako mu Sarajevo udari šamar


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi obnavljanje tužbe BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu predstavljalo "prst u oko Beogradu", te da smatra da Sarajevo, ipak, neće povući taj potez.

Povodom najava da bi BiH mogla da obnovi tužbu, Dačić je rekao da Sarajevo "ne očekuje da mu Beograd, ukoliko dobije šamar, okrene i drugi obraz".

- "Ako do te tužbe, ipak, dođe, Srbija će upotrebiti sva pravna sredstva da i ovoga puta izađe kao pobjednik", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

On kaže da je prilikom nedavnog susreta u Beogradu predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću jasno rekao da bi obnova tužbe ponovo narušila odnose između dvije zemlje i da je obostrani interes da se sve nesuglasice rješavaju dijalogom.

- "Ne možemo da se pred kamerama ljubimo i grlimo, da se samo deklarativno zalažemo za stabilnost i mir u regionu, a da oni pišu nove tužbe. Ako nam udare šamar, neka ne očekuju da im okrenemo i drugi obraz", rekao je Dačić.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nagovijestio je prije nekoliko dana mogućnost da BiH pokrene reviziju tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
 

 

(Izvor: Srna)

Tagovi
Objavio: Čet, 26/01/2017 - 10:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top