Beogradski mafijaš uhapšen u Zagrebu godinama koristio lažni pasoš BiH?

Darko Vesković (38) zvani Prika, koji je u utorak ujutro uhapšen u Zagrebu na osnovi srbijanske Interpolove potjernice zbog ubistva Blaža Đurovića, posljednjih sedam dana živio je sa suprugom i troje djece u unajmljenom stanu u zgradi nasuprot hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), piše Jutarnji list.

Vesković je stan unajmio preko oglasa na internetu, a na teritorij RH ušao je ilegalno krajem marta i već je sutradan u Zagrebu unajmio stan. Ubrzo mu se pridružila i porodica, koja je u Hrvatsku ušla legalno preko graničnog prelaza. Međutim, srbijanska i hrvatska policija ubrzo su Veskoviću ušle u trag, te su mu pripadnici Odjela za potrage u utorak ujutro prišli u trenutku kad je izašao iz zgrade. Okružili su ga i uhapsili. Vesković nije ni pokušao pružiti bilo kakav otpor.

Je li Vesković znao koja je institucija preko puta stana koji je unajmio, ostaje nepoznanica.

Beogradski Blic piše kako je Vesković identifikovan ubrzo poslije hapšenja Nemanje Ivanova, sa kojim je Đurović bio godinama u sukobu, i koji također važi za čovjeka bliskog Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića, vođe „zemunaca“ koji je trenutno u zatvoru u Španiji.

– Osumnjičeni Vesković blizak je Luki Bojoviću i Filipu Koraću, kao i škaljarskom klanu i njegov zadatak bila je organizacija egzekucija. Prema operativnim saznanjima, godinama je koristio lažni pasoš Bosne i Hercegovine – kaže sagovornik „Blica” upoznat s istragom.

Prema operativnim saznanjima, Vesković je kriminalnu karijeru počeo odavno, i to krijumčarenjem heroina iz Turske u Srbiju.

Podsjećamo, Veskovića se tereti da je učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića (39), saradnika vođe zemunskog klana koji je trenutno u zatvoru. Đurović je ubijen 10. marta ove godine na Voždovcu ispred kuće, a ubice su u njega ispalile više desetina hitaca iz automatskog oružja te su pobjegli BMW-om X5 koji su zapalili nakon ubistva. Međutim, policija je uspjela izdvojiti DNK Nemanje Ivanova, koji je bio zajedno s Veskovićem, i koji je uhapšen 24. marta. Vesković je pred istražnim sudijom rekao da se protivi izručenju Srbiji, a određen mu je 40-dnevni ekstradicijski pritvor.