Home

Bergkampova majstorija najbolji je gol u povijesti Premiershipa (VIDEO)

15 Aug

Bergkampova majstorija najbolji je gol u povijesti Premiershipa (VIDEO)

OD 1992. godine otkad je utemeljena engleska Premier liga, do danas je na engleskim stadionima zabijeno 2599 golova. No, jedan iz 2002. godine ističe se iznad svih, a kako stvari stoje, teško će ga netko tako skoro nadmašiti.

U anketi, koju je povodom 25. godišnjice lige organizirao BBC, Englezi su nevđenu majstoriju Dennisa Bergkampa iz 2002. godine proglasili najljepšim golom u povijesti lige. U opakoj konkurenciji, Bergkampova solo akcija na utakmici protiv Newcastlea dobila je 31 posto glasova, ispred fantastičnog gola Tonyja Yeboaha za Leeds (29 %) 1995. i Rooneyevih škarica protiv Cityja iz 2011. godine s 22 posto glasova.

Nikos Dabizas u karijeri nije zapamćen po ničemu posebnom, osim po tome da je on bio taj igrač koji se dan danas okreće oko sebe na St. James' Parku pokušavajući zaustaviti genijalnog Nizozemca.

"Piresova lopta mi je malo došla iza leđa. Nije bilo druge nego je baš tako primiti, a najbrži način da dođem do gola bilo je da se okrenem u tom smjeru, a ne u smjeru lopte. Znam, izgleda čarobno ili nevjerojatno, ali to je stvarno bio jedini način kako sam mogao doći do te lopte", opisao je Bergkamp svoju majstoriju.

"Cijela akcija je bila fantastična, a Dennisov potez bio je čaroban. Mislim da nikad više nećemo vidjeti takav gol", rekao je Shay Given, koji je tog 2. ožujka 2002. godine stajao na golu Newcastlea.

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top