fbpx Beskrajna tuga i bol u Bugojnu zbog smrti trogodišnjeg Mehmeda Ćese

Beskrajna tuga i bol u Bugojnu zbog smrti trogodišnjeg Mehmeda Ćese

Home

Beskrajna tuga i bol u Bugojnu zbog smrti trogodišnjeg Mehmeda Ćese


Sinoć oko 23.00 sata u rijeci Vesočnici pronađeno je beživotno tijelo trogodišnjeg Mehmeda Ćese iz naselja Vesela kod Bugojna, potvrdio je za N1 Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBŽ.

Nestanak dječaka prijavljen je jučer u 14:00 sati PU Bugojno, to je uradio dječakov otac Dževad. Izvršena je opsežna potraga, a pomogli su svi koji su to bili u mogućnosti.

Postojala je nada da će se Mehmed Ćeso pronaći živ - ali je sve rezultovalo tragično na kraju. U kući Ćeso vlada beskrajna tuga i bol.

Međutim, ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari. Rijeka Vesočnica do sada je odnijela još pet života, a prvi slučaj zabilježen je još prije rata, prisjetio se mještanin Hajrudin Bevrnja.

"Ova rijeka je i ranije nosila djecu. Ukupno pet dječijih života je izgubljeno. Mislim da je najveći problem nepažnja roditelja, neograđena rijeka koja nema zaštite".

Ovaj posljednji slučaj se tretira kao nesreća, ali je PU Bugojno ispitala sve svjedoke koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju šta se to dogodilo sve. Detalji su kod Mije Bojičić. 

(Izvor: N1info.com)

Tagovi
Objavio: Tue, 11/04/2017 - 18:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top