Home

Bez obzira na ugovor s Elektroprivredom, BiH nema novca za Eurosong 2018.

16 Aug

Bez obzira na ugovor s Elektroprivredom, BiH nema novca za Eurosong 2018.

Bosna i Hercegovina neće učestvovati na Eurosongu 2018. godine u Lisabonu i drugu godinu za redom ovo muzičko takmičenje će proći bez učešća naše zemlje.

 

Ovu informaciju je za EuroVisionary potvrdila šefica bh. delegacije Lejla Babović, a kao razlog navodi se nedostatak novca.

Od 2012. do danas, BiH je učestvovala samo jednom i to 2016. godine u Štokholmu s pjesmom Ljubav je. Razlog je poznat, a to je javni radio-televizijski servis BHRT nema novca. Najveći je problem što se ne mogu prikupiti sredstva od taksi. Nekoliko puta je pokušano pronaći se dugoročno rješenje za ove probleme, ali bez uspjeha.

Početkom ovog mjeseca BHRT je uspio dogovoriti s Elektroprivredom BiH prikupljanje taksi, ali će BHRT samo iz jednog dijela zemlje prikupljati novac, dok u drugim dijelovima BiH se ne plaća RTV taksa.

Lejla Babović kaže da nije optimistična da će se delegacija BiH vratiti na Eurosong, iako bi se naplata RTV taksi trebala povećati.

BiH je prvi put učestvovala 1993. godine na Eurosongu u Irskoj s pjesmom Sva bol svijeta, koju je izveo Fazla, završivši na 16. mjestu. BiH je prošle godine prvi put ispala u polufinalu, jer je bila na 11. mjestu.

Najbolji plasman ostvaren je 2006. godine, kada je Hari Mata Hari s pjesmom Lejla završio treći.

 

(Izvor: bhindex)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top