Bh. dijaspora Australije, Amerike i Kanade podržala Šepića za Predsjedništvo BiH

Safet Alispahić, predsjednik australijskih bošnjačkih asocijacija, Eldin Elezović, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Šaban Bašić, uspješni biznismen i predsjednik NutraBee iz Kanade podržali su kandidaturu predsjednika Nezavisnog bloka Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.

Ova podrška rezultat je angažmana Nezavisnog bloka i Šepića na pronalasku rješenja i uspostavljanju partnerskog odnosa sa bh. dijasporom. Nezavisni blok je ranije organizirao savjetovanja i prezentaciju novih ideja i usvojeno je 12 konkretnih mjera koje su sadržane i u izbornom programu ovog političkog projekta.

 

''Naš najveći potencijal su naši ljudi. Mi u dijaspori imamo ogroman potencijal i ovi ljudi ne smiju biti samo bankomat za Bosnu i Hercegovinu ili izvor novih nameta kako to želi aktuelna vlast. To naša dijaspora ne zaslužuje i taj odnos se mora mijenjati. Kao član Predsjedništva, uključit ću naše ljude iz dijaspore u procese donošenja odluka i iskoristit ćemo njihov potencijal za lobiranje za našu Bosnu i Hercegovinu, državu koja treba služiti svim njenim časnim i poštenim ljudima a ne samo onim odabranim kako je to sada'', izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

 

 

Press služba