BH FANATICOSI PORUČUJU ZMAJEVIMA: Rezultat nije bitan, nije bitno prezime, bitno je ono što je na srcu, a to je grb

Home

BH FANATICOSI PORUČUJU ZMAJEVIMA: Rezultat nije bitan, nije bitno prezime, bitno je ono što je na srcu, a to je grb

Idemo da bodrimo koliko možemo, ali Belgija je svjetska sila i teško da će biti pobjeda. Ipak, nada zadnja umire, kaže Samir Deronja.

Stadion Grbavica spremno dočekuje kvalifikacionu utakmicu Bosne i Hercegovine i Belgije, a s njenih tribina orit će se pjesma BH Fanaticosa. Dvanaesti igrač A selekcije pridružit će se Zmajevima u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. 

Za NewsBlic govorio je Samir Deronja, predsjednik Udruženja navijača BH Fanaticos, koji u više navrata ističe da je navijačima od rezultata mnogo bitniji odnos prema grbu na dresu u kojem se nastupaju.

NewsBlic: Atmosfera pred utakmicu protiv Belgije sve je usijanija. Jesu li BH Fanaticosi spremni da svojim navijanjem pruže podršku Zmajevima?

- Nas će biti oko 500 na Grbavici. Nismo pripremali nikakvu specijalnu koreografiju zbog Nogometnog Saveza BiH, zbog sigurnosti i ostalih stvari, znate šta je bilo na prošloj utakmici, tuča, suspenzija i ostalo... Tako da je u Savezu sada, da tako kažem, osjetan strah od mogućih incidenata. Što se nas tiče imaju obećanje da neće biti nikakavih problema. Idemo da bodrimo koliko možemo, ali Belgija je svjetska sila i teško da će biti pobjeda. Ipak, nada zadnja umire.

NewsBlic: Nismo očekivali takav odgovor.

- Treba biti realan. Mi smo tu i kada gubimo i kada vodimo i uvijek ćemo biti, nema veze ni s kim ni kako igramo. Bitno je ostaviti srce na terenu, a rezultat je najmanje važan. Pobjeda je pobjeda i svako joj se raduje, ali prvo srce na teren.

NewsBlic: U koga polažete nade, selektor je u poslednji trenutak uputio pozive dvojici igrača, na Miralema Pjanića ne može računati?

- Nema Pjanića, ali posljednje dvije utakmice u reprezentaciji nije ni odigrao ništa specijalno. U klubu igra odlično, ruku na srce, tu je perfektan, ali za reprezentaciju protiv Kipra i Gibraltara stvarno je to bilo loše, ne samo od Pjanića. Bilo je katastrofa, bruka i sramota. Voditi 2:0 i izgubiti 3.2 to je poražavajuće i prema navijačima i svemu ostalom. Indolentnost nije baš poželjna. Uostalom, jedna ptica ne čini jato i ako ekipa igra perfektno, vidjet ćemo da bez svakoga se može. Vidjeli smo to i u košarci gdje su došli momci koji si skoro djeca i napravili sjajan rezultat i bez Teletovića i bez Nurkića, Gordića i ostalih.

NewsBlic: Jeste li u kontaktu s nekim od reprezentativaca koji su se okupili u Sarajevu, hrabrite li ih i mimo tribina?

- Imamo kontakte s odrđenim igračima, ponekad se čujemo, ali nije to neka prevelika ljubav da se kontaktira svaki dan. Treba i njih pustiti na miru, neka razmisle svojom glavom. Kod nas je to uobičajno, a to je jako ružno, da u hotele dolaze pojedini ljudi i uznemiravaju ih. Ne znam šta ima gore od toga da se igrači uznemiravaju na pripremama. Nogometni savez BiH trebao bi po tom pitanju malo da poradi, zna se šta je karantin i čemu on služi. Ova utakmica je biti ili ne biti i treba ih pustiti na miru. Razumijem i da rijetko dolaze u Bosnu, ali karantin nije neosnovano izmišljen.

NewsBlic: Koja je Vaša poruka Zmajevima?

- Nije bitno prezime, bitno je ono što je na dresu, na srcu, a to je grb. Treba se boriti za grb. Nije bitno odakle je ko i za koga igra, kada se igra za Bosnu sve ostalo je manje bitno.

NewsBlic: Šta se može očekivati ukoliko se plasiramo na Mundijal?

- Ako nas je u Brazilo bilo 200 u Rusiji će biti puno više. U Estoniji ćemo, također, biti na utakmici, jedno po jedno, vidjet ćemo.

Objavito: Čet, 10/05/2017 - 08:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top