Bh. kadeti u dobrom raspoloženju putuju u Makedoniju

Home

Bh. kadeti u dobrom raspoloženju putuju u Makedoniju

Kadetska reprezentacija BiH od ponedjeljka boravi u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje se pripremaju za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Stručni štab na čelu sa Sakibom Malkočevićem, te trenerima Damjanom Ratkovićem, Adinom Mulaosmanovićem i Nenadom Džidićem imala je sve uvjete da se kvalitetno pripremi za ono što ih očekuje u Makedoniji.

Problem za stručni štab na priprema bio je u vidu izostanka trojice igrača, Herića, Volodera i Šarčevića, koji će se selekciji priključiti direktno u Makedoniji. Njima klubovi nisu dopustili da dođu na mini pripreme u Zenicu, tako da je s te strane malo poremećena koncepcija stručnog štaba i priprema za ono što ih očekuje.

Prema viđenome na treningu, ekipa u dobrom raspoloženju dočekuje kvalifikacije, naša ekspedicija danas je odradila posljednji trening, a sutra već putuju za Makedoniju, gdje će odraditi i dva treninga prije te prve utakmice.

Prva utakmica je 2.oktobra protiv domaćina Makedonije, drugi meč je 5.oktobra protiv Moldavije, a posljednji susret je 8.oktobra protiv Slovačke. Cilj selekcije kao i svaki puta jeste prolazak u Elitni krug kvalifikacija.

Sakib Malkočević je jedini selektor svih selekcija BiH, koji je dva puta uzastopno odveo jednu selekciju na Evropsko prvenstvo, nadamo se da će i ovaj put njegovi izabranici obradovati naciju, te se prvo plasirati u Elitni krug, a kasnije i uz malo sreće do samo Evropskog prvenstva.

 

(Izvor: SportSport)
 

Objavito: Pet, 09/29/2017 - 17:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top