Home

Bh. košarkašice danas počinju nastup u Portugalu

08 Jul

Bh. košarkašice danas počinju nastup u Portugalu

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje nastup na Evropskom prvenstvu u Matosinhosu u Portugalu.

Bh. košarkašice nastupaju u grupi sa selekcijama Slovenije, Mađarske i Francuske. Po riječima selektorice Mare Lakić-Brčaninović, glavni cilj reprezentacije BiH je opstanak u A-diviziji.

"Neće nam biti lako, ove godine nas neće gledati kao autsajdera, što je možda bio slučaj prošle godine. S obzirom na sistem takmičenja, najvažnija će nam biti ta četvrta utakmica, koja je presudna za sve ekipe. Ukoliko pobijedimo, ulazimo u prvih osam, ukoliko ne… Borba za opstanak do posljednjeg meča. Tu će dosta odlučivati i psihološki momenat, na kome smo radili i radit ćemo tokom Eurobasketa" ,izjavila je Lakić-Brčaninović.

Za reprezentaciju BiH u Portugalu će nastupiti: Melisa Brčaninović, Nedžla Kovačević, Jovana Marković, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Milina Mišeljić, Sandra Azinović, Lejla Omerbašić, Naida Glotić, Zerina Alispahić, Ivona Krakić i Andrijana Reljić. Prvu utakmicu na Eurobasketu košarkašice BiH će odigrati danas u 15 sati sa selekcijom Slovenije. Dan kasnije sastaje se s Fancuskom, a 10. jula s Mađarskom.

 

(Izvor:fokus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top