Bh. parlamentarizam: "Kad nemaš šta, formiraj komisiju"

Home

Bh. parlamentarizam: "Kad nemaš šta, formiraj komisiju"


Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine našao se i Prijedlog zaključka o formiranju Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine zvaničnika u institucijama BiH.

Zdenka Džambas iz HDZ-a i Kluba hrvatskog naroda, citirajući svog kolegu i delegata iz Kluba srpskog naroda Ognjena Tadića, je kazala da je formiranje Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine zvaničnika u institucijama BiH "bezveze".

"To je bezveze. Imali smo Interresornu radnu skupinu za Izborni zakon za koju ja nisam čula da se ikada sastala, nikad nema kvoruma. Pretpostavljam da će isto tako završiti i ova skupina. Kad nemaš šta, onda formiraj komisiju. Mi smo predali naše imovinske kartone, ko će to pregledati, to je na strani suda i tužilaštva, koga li već. Interresorna radna skupina nema šta da radi", poručila je Džambas.

Ognjen Tadić se javio kako bi ispravio Džambas.

"Nije sporno tumačiti, parafrazirati. Ali, kad je autor tu prisutan, uvijek je najbolje citirati. Ja nisam rekao da je ovo bezveze", poručio je Tadić.

 Dragutin Rodić iz Kluba srpskog naroda kazao je da ne želi upasti u zamku citiranja i parafraziranja.

"Ja ću onda reći svoj stav. Lično mislim da je ovo potaknuto u dnevno-političke svrhe. Ja sam protiv formiranja Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine zvaničnika u institucijama BiH. To treba predložiti Vijeće ministara", kazao je Rodić.

Uslijedilo je glasanje o zaključku te je od 15 delegata osam bilo "za", sedam protiv čime je zaključak usvojen.

 

(Izvor: Anadolija)

Tagovi
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 14:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top