Bh. tim večeras gostuje Poljskoj, mogu li ’Zmajevi’ spasiti obraz

rep
Duel koji može reprezentaciju BiH gurnuti u još dublji ambis

 

Reprezentacija BiH će u 4. kolu Lige nacija igrati večeras u 20.45 sati u Vroclavu protiv Poljske. Bh. tim se nalazi u nezavidnoj situaciji, jer samo pobjeda znači iskorak.

Svježe sjećanje

Sve ostalo je put u još dublji ambis. Ispadanje iz elite, a i tek četvrti jakosni šešir za naredne kvalifikacije najvjerovatnije stižu ukoliko se ne pobijedi u Poljskoj. Igrači i stručni štab igraju i da sačuvaju obraz, nakon još uvijek svježeg sjećanja na blamažu koji su naciji priredili porazom od Sjeverne Irske u baražu za Evropsko prvenstvo.

Bh. tim sinoć je trenirao u Vroclavu, a uoči treninga govorio je selektor Dušan Bajević.

- Pored toga što smo razočarani što se nismo plasirali u baraž, imamo obavezu da do kraja ovih utakmica u Ligi nacija odigramo što bolje i damo sve od sebe. Želimo ostati u grupi A u Ligi nacija. Pokušat ćemo da odigramo tako da probamo ostvariti pobjedu. Poljska ima iste ambicije kao i mi.

Dvije utakmice

Dali smo sve od sebe u ove zadnje dvije utakmice, a u ovoj pred nama možemo odigrati dosta dobro, možemo očekivati dobar rezultat, ali znamo da će to biti dosta teško. BiH ima dobre igrače i ima kvalitet i na to moramo računati, uz sve poštovanje Poljskoj.

Moramo izaći na teren i dati sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti, to je nešto drugo, rekao je selektor reprezentacije BiH i naglasio da „ne voli kišu i toga se najviše boji“.

Šehić: Razočarani smo

Ibrahim Šehić je branio dobro u proteklim utakmicama, a ništa manje ne očekuje se ni večeras.

- Razočarani smo, nismo uspjeli da se plasiramo u finale baraža za EP. Bili smo emocionalno i fizički prazni, ali smogli smo snage da odigramo dobro taj meč s Nizozemskom. Želimo skupiti što više bodova. Naravno da je Levandovski najbolji igrač Poljske i možda najbolji napadač na svijetu. Nije igrao prvu utakmicu, ali nije ni kod nas igrao Pjanić. Bit će zanimljiv duel, nadamo se da ćemo pružiti dobru partiju – najavio je Šehić.