Biciklisti na putu iz Švicarske do Srebrenice stigli u Cazin

Danas je završena prva faza maratona St. Margarethen (Švicarska) - Srebrenica ( Bosna i Hercegovina) gdje su učesnici stigli u Cazin. Slijedi tri dana odmora, nakon čega se svi pridružuju trodnevnom maratonu Bihać - Srebrenica.

Bekir Liđan, Marco Di Giorgio, Jasmin Ljubijankić, Fikret Bilalović, Senad Mujić, Samir Redžepović, Ermin Lipović, Nurija Nuhanović i logistika Fikret Mesić učesnici su ovogodišnjeg maratona, gdje su Senad i Samir se pridružili u Innsbrucku (Austrija), dok je Nurija Nuhanović priključio se u Sloveniji.

Novina u ovogodišnjem maratonu je da su iz Krajine dvojice učesnika otputovala u Švicarsku, Jasmin Ljubijankić iz Cazina te Lipović Ermin iz Bihaća, gdje su se pridružili ostalim učesnicima.

U Cazinu su ih danas dočekali članovi Biciklističkog kluba "Cazin" te predstavnici grada Cazina, savjetnik gradonačelnika Jusuf Bajrektarević, a kasnije se pridružio i gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević koji se obratio prisutnim učesnicima ovog maratona.

Na centralnom spomen obilježju poginulim šehidima Cazina proučena je Fatiha te položeno cvijeće, a potom su se svi članovi uputili na ručak gdje su dodijeljene zahvalnice za učesnika maratona Marco Di Giorgio, predsjednika MTB ST. Margarethen Bekira Liđana te džematu Innsbruck.

O dojmovima sa samog maratona u izjavama rekao nam je više Bekir Liđan i Ermin Lipović, dok je ispred grada domaćina mr. Nermin Ogrešević rekao nekoliko riječi o važnosti ovakvih događaja.