BiH večeras u Faru igra protiv Gibraltara: Dok ima matematike, ima i nade

Home

BiH večeras u Faru igra protiv Gibraltara: Dok ima matematike, ima i nade

Eh, da ne izgubismo glupo od Kipra, ovo bi bila utakmica za uživanje, u kojoj bi jedino pitanje bilo koliko će puta golman Gibraltara vaditi loptu iz mreže. Ali, kako mi, Bosanci i Hercegovci, ne znamo ništa uraditi bez drame, tako će biti i ovog puta.

Umjesto da bez stresa gledamo kako “Zmajevi” do vrha pune mrežu selekcije koja je sastavljena od advokata, policajaca, lučkih radnika... mi ćemo večeras (20.45 sati po našem vremenu) sa strepnjom, osim u meč na stadionu Algarve u portugalskom Faru, gledati i ka Atini i osluškivati rezultat susreta Grčka – Belgija.

 

Kiks Grka

Tu je računica jasna, želimo li i dalje zadržati nadu u baraž, potreban nam je kiks Grka.

- Nama, igračima, teško je pao poraz od Kipra, ali šta, to je život i nogomet. Imamo još nade i niko nam je ne može oduzeti. Moramo pobijediti Gibraltar. No, iako se radi o amaterskoj reprezentaciji, ne smijemo ih potcijeniti, jer vidjeli ste šta se desilo u Nikoziji – kazao je Danijel Miličević za “Avaz”.

Nogometaš Genta igrao je od 63. minute u Nikoziji, a očekuje se da se večeras nađe u početnoj postavi “Zmajeva”.

- Moramo od prve minute igrati kako najbolje znamo. Svi smo svjesni da grešaka više ne smije biti. Moramo biti konkretniji i ofanzivno i defanzivno. Od samog početka se moramo postaviti čvrsto na terenu – kazao je Miličević.

Veoma izvjestan scenarij mogao bi biti da gol-razlika odluči putnika u baraž.

- Nastojat ćemo da Gibraltar pobijedimo sa što više golova razlike, jer bi upravo jedan gol mogao na kraju odlučiti ko će zauzeti drugo mjesto. Moji saigrači i ja i dalje vjerujemo da možemo na Mundijal. Ima nade dok matematika ne kaže drugačije – kazao je Miličević.

U istom terminu Grci dočekuju Belgijance. Itekako nam tu treba trijumf Belgijanaca.

 

Muk u hotelu

- Nećemo osluškivati rezultat. Grčka nas ne zanima. Fokusirani smo samo na svoju igru i to je ono najvažnije. Moramo biti pravi i onda, ako Bog da, ako Grci ne pobijede, nastaviti borbu za to drugo mjesto i plasman u baraž – kazao je Miličević.

Inače, Miličević je jedan od rijetkih igrača koji je smogao snage i stao pred našeg novinara. U hotelu u kojem borave igrači, vlada totalni muk, a u neformalnim razgovorima s igračima, svi su veoma razočarani i utučeni nakon blamaže na Kipru.

 

Nisu slavili Šehićev rođendan

Reprezentativni golman bh. selekcije Ibrahim Šehić jučer je napunio 28 godina. No, igrači nisu slavili, kako to obično biva kada je nekome rođendan na okupljanju. Poslije poraza od Kipra, malo je kome do slavlja.

 

(Izvor: Avaz)

Objavito: Ned, 09/03/2017 - 18:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top