Bihać: Asfaltiranje raskopanih ulica od petka

Home

Bihać: Asfaltiranje raskopanih ulica od petka


Nakon završene procedure izbora izvođača radova za asfaltiranje bihaćkih ulica u kojima su završeni radovi na KFW projektu, ovih dana trebali su otpočeti pripremne za polaganje asfalta.

Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća 19. aprila potpisao je ugovor sa izabranim izvođačem  firmom „Sanny boy“ kada je i najavljeno da će se sa radovima krenuti odmah. Međutim, i pet dana nakon toga vidljivih  promjena u stanju ulica Ceravačka brda i Bužimska, koje su prve u planu za asfaltiranje, nema.

Direktorica Zavoda za prostorno uređenje Bihać Edina Osmanović kaže da  je izvođač jučer uveden u posao i da je počeo sa pripremnim radnjama, što ne znači da će se odmah početi sa polaganjem asfalta.

Kako nam je izvođač kazao, prvo će se asfaltirati Bužimska ulica. Sve pripreme će, kako kaže, biti završene do petka kada će se i početi sa asfaltiranjem. Uporedo će se raditi Ceravačka ulica koja je dosta zahtjevna, jer je nakon pregleda ustanovljeno je  da je stepen oštećenosti kolovoza dosta velik, pa se traži najbolji mogući način kako ulicu dovesti u prvobitno stanje u okviru planiranih sredstava. Radovi u Ceravačkoj ulici potrajat će najmanje dvije sedmice.

U Zavodu naglašavaju da su mještani ovih ulica i građani  koji  svakodnevno prolaze njima imali do sada dosta razumijevanja i da se moraju strpiti još 15 dana kada je planiran završetak radova.

 

(Izvor: RTVUSK.ba)

 
Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 07:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top