Bihać: Porodica Kurtović treba našu pomoć, pokažimo našu humanost! (FOTO)

Home

Bihać: Porodica Kurtović treba našu pomoć, pokažimo našu humanost! (FOTO)


U petak 02.12.2011. je u džematu Jezero bio zaista tužan dan. Na Ahiret je preselio Kurtović Faris, koji je imao samo 4 godine. Mali Faris je rođen sa 100% invalidnošću o čemu svjedoči Rješenja Centra za socijalni rad u Bihaću. Roditelji malog Farisa su Adis i Sebina Kurtović, koji još imaju i malu Anesu, ali i mala Anesa je rođena sa smrtnom bolešću; sa rakom jetre i to zloćudnim. Sve pretrage i klinike od Bihaća do Sarajeva su samo govorile da pomoći nema, da su njihova djeca u Božijim rukama. Mali Faris je preselio na Ahiret dana 01.12.2011. g. u jutarnjim satima, danas mu je obavljena dženaza namaz na džematskom mezarju Hrusine u Jezeru.

 

Dženazu je predvodio hafiz Adis ef. Baručić, a prisutni su još bili i Semir ef. Fileković, Amir ef. Hodžić, Arif ef. Bajrić i hafiz Abdurrahman ef. Osmanović. Pored velikog broja džematlja Jezera, dženazi su prisustvovali i mnogobrojni rođaci, prijatelji i džematlije iz mnogih drugih džemata. Zaista je bilo tužno i teško gledati Adisa kako na svojim rukama nosi mali tabut svoga sina, kako ga spušta u mezar i oprašta jecajući i grcajući u suzamaa cijelo vrijeme dženaze vladala je potpuna tišina, da bi se na kraju samo tiho čuli imami kako uče sureta i dovu i svi zajedno opraštaju od malog Farisa.

U toku proteklih nekoliko dana pokrenuta je dobrovoljna akcija za pomoć ovoj porodici u vidu izgradnje kuće, jer je ovo porodica koja je u najtežoj ekonomskoj situaciji u Jezeru. Oni sada bukvalno nemaju krov nad glavom, a živjeli su u montažnoj kući koja se raspadala.

Akcija traje, te su se mnogi mještani, ali i prijatelji iz drugih džemata uključili, a svi oni koji žele pomoći ovoj porodici, na bilo koji način, mogu to učiniti lično u džematu Jezero ili tako što će kontaktirati imama ovog džemata ili kontaktirati predsjednika MZ Srbljani-Jezero, koji je i pokrenuo ovu dobrovoljnu akciju (Malkoč Nijaz061 / 849-327)


Adis ef. Baručić za Krajiški info portal-KIP.ba

 

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 02:43

Facebook komentari

Back to top