fbpx Bihać: Sa radom počeo Centar za podršku investitorima

Bihać: Sa radom počeo Centar za podršku investitorima

Home

Bihać: Sa radom počeo Centar za podršku investitorima


Gradska uprava Bihaća, odnosno Služba za upravljanje lokalnim razvojem pri Gradskoj upravi Bihaća otvorila je Centar za podršku investitorima koji ima tendenciju da preraste u tzv. "One Stop Shop".

Uspostava ovog centra jedan je od mehanizama podrške unapređenja povoljnog poslovnog okruženja i privlačenja investicija u grad Bihać.

Prvotna ideja otvaranja Centra je da se zadovolji potreba potencijalnih domaćih i stranih investitora za lokalnim poslovnim servisom u kojem će dobiti sve potrebne informacije u vezi s pokretanjem i razvojem biznisa, te investiranjem na području grada Bihaća.
Fazlić

Centar je danas obišao i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, istaknuvši da je zadatak Centra za podršku investitorima, domaćim i stranim investitorima pomoći u rješavanju administrativnih prepreka, odnosno ubrzati sam proces investiranja na način što će službenici Centra biti na usluzi investitorima i obavljati za njih sve potrebne radnje unutar Gradskog organa uprave, ali i šire.

„Centar za podršku investitorima ima zadatak da brzo i učinkovito odgovori na potrebe investitora, da olakša proces investiranja na području grada Bihaća, te kreira portofolio lokacijskih projekata kao investicionu ponudu grada Bihaća“ - kazao je Nijaz Lipovača, šef Službe za upravljanje lokalnim razvojem.
centar

Slijedeći zadatak je Centar za podršku investitorima predstaviti višim razinama vlasti i umrežiti ih s ministarstvima i njihovim službama. Također, zadatak službenika Centra je pratiti investiciju od začetka, preko realizacije, do postinvesticijske podrške.

 

 

(Izvor: Kabinet gradonačelnika Grada Bihaća)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 19/06/2017 - 11:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top