fbpx Bihać: Skupština USK očitovat će se sutra o (ne) priznavanju diploma Srednje medicinske škole u KŠC-u

Bihać: Skupština USK očitovat će se sutra o (ne) priznavanju diploma Srednje medicinske škole u KŠC-u

Home

Bihać: Skupština USK očitovat će se sutra o (ne) priznavanju diploma Srednje medicinske škole u KŠC-u


Skupština Unsko-sanskog kantona očitovat će se sutra o verifikaciji diploma Srednje medicinske škole koja djeluje u okviru JU Katolički školski centar “Ivan Pavao II” u Bihaću, čime će prvi put Skupština potvrditi svjedočanstva neke škole.

Ne bude li potrebne većine, validnost diploma učenika Srednje medicinske škole postat će upitna.

Članovi Komisije za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Unsko-sanskog kantona nisu podržali materijal čiji je predlagač Ministarstvo obrazovanja, a koji se odnosi na rad Katoličkog školskog centra u Bihaću, odnosno status Srednje medicinske škola koja je u protekle četiri godine školovala učenike za zanimanja medicinska sestra-tehničar i zubni tehničar.

Članovi navedene Komisije razmatrali su, između ostalog, Izvještaj Komisije za analizu stanja u JU Katolički školski centar “lvan Pavao II” Bihaću, koju je formiralo resorno Ministarstvo obrazovanja, a koji je proslijeđen Skupštini USK. U njemu se navodi da Medicinska škola u KŠC “Ivan Pavao II” u Bihaću “posluje pod firmom javna ustanova, a radi se o privatnoj ustanovi čiji osnivač nije Skupština kantona koja je jedina ovlaštena za donošenje odluka o osnivanju javnih ustanova”.

 

(Izvor: Klix.ba)

Topic
Objavio: Ned, 18/06/2017 - 16:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top