Bihaćki zlatar prijavljen Tužilaštvu

Poznati bihaćki zlatar N. B. (57), nakon što je u srijedu spašavao 19- godišnju kćerku N. B. iz kandži dilera, prijavljen je Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona zbog izazivanja opće opasnosti i nanošenja lakše povrede.    

Kako nezvanično saznajemo, njegova kćerka bila je u vezi sa 21- godišnjim Kenanom Đulićem, koji je odranije poznat policiji po nedozvoljenom posjedovanju droga.   

Otac je kobne noći saznao da se djevojka nalazi u stanu koji je Đulić unajmio u ulici Bihaćkih branilaca. Oko dva u noći upao je u stan, izvadio pištolj i ispalio dva hica.

Đulić je u strahu odmah pobjegao, dok je B. N. pretukao kćerku nanijevši joj lakše povrede po glavi. U stanu je bio i 22-godišnji T. A., koji je odmah pozvao policiju. Patrola ih je sve zatekla u stanu, osim Đulića, koji je naknadno pronađen i uhapšen.

Utvrđeno je da su mladi konzumirali drogu, a pretresom je pronađena i veća količina bijelog praha. Đulić je nakon hapšenja predat Tužilaštvu USK zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.