fbpx BIHAMK: Na graničnim prijelazima nema gužvi

BIHAMK: Na graničnim prijelazima nema gužvi

Home

BIHAMK: Na graničnim prijelazima nema gužvi


Uslovi za vožnju ovoga jutra su povoljni, a frekvencija vozila na većini dionica je umjerenog intenziteta.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje, u vremenu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, zbog radova na deminiranju terena. 

Za danas je najavljen početak deminerskih radova i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, na lokalitetu Donja Vratnica. U vremenu od 08:00 do 16:00 sati, dolazit će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan promet vozila tokom dana očekujemo na graničnim prelazima, posebno na jugu i sjeveru zemlje. Vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju na prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja. 

Trenutna  zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na mostu na Uni, danas od 09 do 13 sati, doći će do obustave saobraćaja na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1 Kakanj-Zenica (Donji Tičići), saobraća se uz ograničenje brzine iz pravca Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na redovnom održavanju (izlaz iz Donjeg Vakufa prema Travniku, u dužini od cca 1600 m) saobraća se usporeno.

M-6

Stolac-Ljubinje, (na području općine Stolac), zbog radova na deminiranju terena u vremenskom periodu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minuta propuštanja vozila.

M-6.1

Karlov Han-Kolo, zbog radova na izgradnji pristupne ceste, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Vrapčići-Bišće Polje, zbog radova na redovnom održavanju, u vremenu od 8 do 16 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Konjic-Tarčin, zbog radova na redovnom održavanju, u vremenu od 8 do 16 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Živinice, zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-445 Bilješevo-Kakanj, zbog sanacionih radova kod mjesta Donji Tičići, saobraća se otežano, jednom trakom. 

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-469/R-471 raskrsnica regionalnih puteva Živinice-Banovići-Ribnica i Banovići–Vijenac-Lukavac, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

R-473 Nemila-Bistričak-Teslić, zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj.

KANTON SARAJEVO

Zbog realizacije pilot projekta aktivnog sistema za provođenje zakona i analizu saobraćaja u Gradu Sarajevo,usporeno se saobraća u zoni raskrsnica Bulevar Meše Selimovića –Alije Kučukalića i Maršala Tita-Fra Anđela Zvizdovića. 

Zbog izvođenja radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Ismeta Alajbegovića Šerbe (od raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa do raskrsnice sa ulicom Pijačna), od 08 do 16 sati potpuno se obustavlja saobraćaj.

U funkciji su alternativni pravci.

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Zvornička, Desete brdske brigade, Nikole Šopa, Aleksandra Puškina, Azize Šaćirbegović i Nahorevska (kružna raskrsnica lokalitet Jagomir).

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (na dionici od Hotela Ero do  Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

BIHAĆ

Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama Irfana Ljubijankića i Hasana paše Predojevića. 

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

VELIKA KLADUŠA

U toku su sanacioni radovi u ulici Zuhdije Žalića (od ulice M. Tita do mosta na rijeci Grabarskoj), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Tue, 27/06/2017 - 07:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top