BIHAMK: Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani

Home

BIHAMK: Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani


Uz povoljne vremenske uslove, jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. 

I pored toga, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Savjetujemo da se prije polaska na put informišete o stanju na putevima i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli gužve i duža zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a..  

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres. 

Do 13:30 sati, zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. 

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnom prijelazu Doljani, pa vozače  savjetujemo da koriste druge granične prijelaze (Bijača, Gabela polje, Crveni Grm, Orahovlje, Trebimlja/Čepikuće). Na većini graničnih prijelaza zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA

AUTOPUT

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na redovnom održavanju (izlaz iz Donjeg Vakufa) povremeno se saobraća usporeno.

M-6

Stolac-Ljubinje, (na području općine Stolac), zbog radova na deminiranju terena u vremenskom periodu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minuta propuštanja vozila.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Vrapčići-Bišće Polje, zbog radova na redovnom održavanju, u vremenu od 8 do 16 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Živinice, zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

R-473 Nemila-Bistričak-Teslić, zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj.

KANTON SARAJEVO

-Radi realizacije Internacionalnog festivala književnosti danas će od 18 do 24 sati za saobraćaj biti zatvorena ulica Radićeva (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicama Mis Irbina i Branilaca Sarajeva).

-Zbog održavanja manifestacije "Vogošćanski dani" do 09.07.privremeno se obustavlja saobraćaj od 18 do 24 sata u ulici Jošanička (od skretanja za O.Š Mirsad Prnjavorac" do raskrsnice sa ulicom Samira Gradišića).

- Zbog održavanja manifestacije „Ilijaški dani“do 07.07. od 00 do 24 sata privremeno se obustavlja saobraćaj u ulici 126 Ilijaške brigade (od raskrsnice sa ulicom Hašima Spahića do raskrsnice kod Vakufske banke).

- Zbog realizacije pilot projekta aktivnog sistema za provođenje zakona i analizu saobraćaja u Gradu Sarajevo,usporeno se saobraća u zoni raskrsnica Bulevar Meše Selimovića –Alije Kučukalića i Maršala Tita-Fra Anđela Zvizdovića. 

-Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Ispod Budakovića, Franjevačka, Zaima Topčića, Nevjestina, Zvornička, Aleksandra Puškina, Zagrebačka, Azize Šaćirbegović i Nahorevska (kružna raskrsnica lokalitet Jagomir). 

MOSTAR

- Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (ispred hotela Ero) desna traka zatvorena  za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

BIHAĆ

- Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

VELIKA KLADUŠA

U toku su sanacioni radovi u ulici Zuhdije Žalića (od ulice M. Tita do mosta na rijeci Grabarskoj), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 04/07/2017 - 08:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top