Home

Bilino polje gubi UEFA-ine standarde?!

01 Jul

Bilino polje gubi UEFA-ine standarde?!

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je predstavnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, generalnog sekretara Jasmina Bakovića, sekretara Izvršnog odbora Nihada Hodžića, direktora Odjela za licenciranje klubova NSBiH Adnana Džemidžića i direktora Trening-centra Zenica Aliju Porču.

Nakon što je gostima uputio riječi dobrodošlice, gradonačelnik se osvrnuo na nedavni izbor Skupštine, Nadzornog odbora, Upravnog odbora i predsjednika NK Čelik. Upoznao je prisutne o aktuelnom stanju u NK Čelik i zahtjevima kluba prema Gradskoj upravi.

Baković je, pak, izvijestio gradonačelnika o problemima u vezi s upravljanjem i održavanjem stadiona Bilino polje, koji su nastali kao posljedica aktuelnog stanja u NK Čelik i, u tom smislu, predložio je da se poduzmu mjere kako bi stadion Bilino polje zadržao UEFA-ine standarde za odigravanje utakmica.

Na sastanku se razgovaralo i o planovima za proširivanje Trening-centra Zenica.

U tom smislu, Alija Porča upoznao je gradonačelnika o potrebama za postojanjem još jednog terena sa prirodnom travom i proširivanjem smještajnih kapaciteta Trening-centra.

Kasumović i predstavnici NSBiH složili su se da je neophodno zajedno raditi na iznalaženju najboljeg modela upravljanja i održavanja na stadionu Bilino polje.  

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top