Home

Bišćanin Harun Sadiković: “Uz malo sportske sreće u Budimpešti bi se moglo dogoditi čudo”

25 Aug

Bišćanin Harun Sadiković: “Uz malo sportske sreće u Budimpešti bi se moglo dogoditi čudo”

Od 28. augusta do 3.septembra u Budimpešti će se održati Svjetsko prvenstvo u judu.

Reprezentaciju naše zemlje predstavljat će 8 takmičara, u kategoriji preko 100 kg nastupit će i Bišćanin Harun Sadiković, koji ujedno ima i najbolji muški seniorski rezultat u ovoj godini.

U kategoriji preko 100 kg u Budimpešti će nastupiti najbolji teškaši na planeti, ukupan broj prijavljenih za tu kategoriju je 46. Ljubitelji ovog sporta smatraju da je ovo jedan od najjačih skupova teškaša od Olimpijskih igara, a nastupit će dvostruki Olimpijski pobjednik Tedy Riner, svi aktuelni kontinentalni prvaci, svi osvajači medalja sa olipijade iz Rija.

“Ja sam se dobro spremio za svjetsko prvenstvo, pripreme sam odradio u Bihaću, Zaostrogu i Sarajevu. Mogu reći da ću dati sve od sebe na ovom takmičenju i uz malo sportske sreće i dobar žrijeb može svašta da bude. Lično se radujem takmičenju jer je za mene ovo prvo seniorsko svjetsko prvenstvo, jer sam u seniore prešao početkom ove godine.” kazao je za USN.ba Harun Sadiković.

Njega poslije svjetskog prvenstva u septembru mjesecu očekuje, prvenstvo Balkana koje se održava u Makedoniji – Skoplju, poslije toga Evropa kup u Beogradu, pa Gran prix u Zagrebu. Takmičenja u Beogradu i Zagrebu su prema njegovim riječima jako bitni jer se boduju za Olimpijske igre. Pred kraj ove godine očekuje ga još jedno veliko takmičenje, prvenstvo Evrope za mladje seniore do 23 godine koje se održava u Podgorici.

Harun će nastupiti 2. septembra, a borbe u njegovoj kategoriji počinju u 10 sati.

Na kraju razgovora zahvalio se na podršci svima, a posebno gradonačelniku Grada Bihaća Fazlić Šuhretu i Bihaćkoj pivovari.

 

(Izvor: USN.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top