Bišćanin prevario i pokrao migrante: Umjesto do Italije, dovezao ih do Kulen Vakufa

Trojica migranata koji su u proteklom periodu stigli u Bihać prijavili su Policijskoj stanici Bihać prevaru koju je počinio Bišćanin čiji su inicijali B.E.

Prema informacijama iz MUP-a našega kantona, krađu su prijavili migranti, Q.S. rođen 1983.godine, K.S.rođen 1988.godine i N.K. rođen 1992.godine koji su putem društvene mreže „Facebook“ stupili u kontak sa licem B.E. iz Bihaća, koji im je obećao prijevoz do Republike Italije na šta su migranti i pristali.

Isti se tereti da je migrante iz Indije, koji su mu nakon dogovora dali određenu svotu novca da ih prebaci u Italiju, prevario tako što ih je dovezao do Kulen Vakufa gdje im je tad rekao da moraju nastaviti pješice do Republike Hrvatske. Nakon što su migranti odbili da daju novac, osumnjičeni je iz džepa jednog od migranata otuđio novac u iznosu od 500 eura i udaljio se sa svojim vozilom.

"Operativnim radom na terenu, istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać, došli su do saznanja da je mogući počinioc ovog krivičnog djela lice B.E. rođen 1986. godine iz Bihaća. Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo, navedeno lice lišeno je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać, koji će po okončanju istrage dostaviti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 286. KZ F BiH „Krađa“, stoji u redovnom izvještaju MUP-a USK-a.