Bivši dečko preminule se brani izjavom o grubom seksu: I meni je tražila da je davim

On tvrdi da je njena smrt nesreća koja se dogodila tokom praktikovanja grubog seksa na koji su oboje pristali.

Prije desetak dana u Novom Zelandu započelo je suđenje osumnjičeniku za ubistvo 22-godišnje bekpekerice Grejs Milan iz Velike Britanije.

Za ubistvo je optužen 27-godišnjak koji ju je, navodno, zadavio dok su imali seksualne odnose. On tvrdi da je njena smrt nesreća koja se dogodila tokom praktikovanja grubog seksa na koji su oboje pristali.

Nakon što ju je zadavio, fotografisao je njeno tijelo, a onda otišao na sastanak sa drugom djevojkom dok je tijelo žrtve ležalo u njegovom stanu.

Na suđenju na Novom Zelandu, gdje je zločin počinjen, rečeno je kako je djevojka, koja je bila na putovanju oko svijeta i koja je nestala na 22. rođendan prošle godine, davljena sve dok nije iskrvarila na nos.

Nakon ubistva, mladić kojeg je upoznala na mreži Tinder, proveo je sat vremena istražujući kako da ukloni tijelo, gledajući porno filmove, a onda je napravio nekoliko fotografija njenog beživotnog tijela, piše "Daily Mail".

Optuženi mladić (27), priznao je na sudu da je djevojka umrla u njegovom stanu, nakon čega je tijelo stavio u kofer i sahranio ga u šumi

Na suđenju se saznalo kako je Milan često posjećivala stranice na kojima su se mogle pronaći osobe koje su tokom seksa praktikovale BDSM; što je skraćenica za bondage (vezivanje/ropstvo), discipline (disciplina/dominacija), submission (pokoravanje) i masochism (sadizam/mazohizam).

Advokat optuženog pozvao je kao svjedoka bivšeg partnera Grejs Milan koji je na sudu potvrdio da ju je i on davio tokom polnog odnosa te da su za vrijeme seksualnih igri koristili sistem sigurnih riječi i signala kako bi bili sigurni da joj život nikada neće biti doveden u opasnost.

Tokom suđenja se takođe saznalo da je Grejs te kobne večeri konzumirala velike količine alkohola te da je iz tog razloga tokom davljenja prilikom seksa moglo da dođe do zastoja srca, piše "Sky News".

Odbrana je za svjedoka pozvala patologa Fintana Garavana koji je objasnio da je Milan zbog kombinacije ometanja protoka krvi, pritiska na njen nervni sistem i pijanog stanja mogla vrlo brzo umrijeti.

"Obdukcija nije pokazala znakove borbe i osoba pored nje možda nije bila svjesna u kakvom se opasnom stanju ona nalazi", dodao je.

Podsjetimo, Grejs je nestala početkom decembra prošle godine u Oklendu, a njeno tijelo pronađeno je devet dana kasnije u kovčegu u grmlju nedaleko od planinskog lanca Vajteker Rendžers.

Istraga je pokazala da je umrla od davljenja nakon sastanka koji je dogovorila putem aplikacije Tinder.

Za ubistvo je optužen 27-godišnjak koji ju je, navodno, zadavio dok su imali seksualne odnose.

"Samo dvije osobe znaju šta se dogodilo u sobi. Jedna nam ne može reći, a druga do sada nije govorila istinu o tome šta se dogodilo", rekao je tužilac Robin Mekobri pred porotom sastavljenom od sedam ljudi.

Tužilac se u uvodnoj riječi pitao zbog čega osumnjičenik, ako je učestvovao u seksualnim odnosima s pristankom koje je pošlo po zlu, nije pokušao spasiti partnerku ili zvati hitnu pomoć, prenosi "Index.hr".