Bivši saigrač Edina Džeke traži novi klub preko društvenih mreža (FOTO)

Home

Bivši saigrač Edina Džeke traži novi klub preko društvenih mreža (FOTO)

S Italijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine, igrao je za Wolfsburg, Parmu i Milan.

Cristian Zaccardo (35) nakon angažmana u Milanu otišao je u Carpi da bi završio u Vicenzi. Mnogi su se pitali kako je ovaj polivalentni defanzivac uspio tako daleko dogurati, pogotovo navijači Milana jednom kada je stigao na San Siro.

Nastupao je za Italiju do 17 godina kada je imao 15. Trebao je biti jedan od predvodnika nove generacije italijanskih bekova, ali negdje po putu je zapelo i Zaccardo je izgradio karijeru prosječnog odbrambenog igrača.

Da mu nije bilo Francesca Guidolina ko zna kako bi se njegova karijera odvela. Jer italijanski stručnjak ga je vodio sam sobom gdje god je bio.

U Bologni, zatim i u Palermu pa Parmi. Ipak, Zaccardo se može pohvaliti i s naslovom Bundeslige. Ustvari, Wolfsburgu je to jedini naslov prvaka, a Zaccardo je bio dio tima.

Italijan je danas bez angažmana i traži novi klub putem LinkedIna. Raskinuo je ugovor s Vicenzom jer je ispala iz Serie B.

zaccardo1

– Trenutno sam slobodan igrač. Još uvijek sam u dobroj fizičkoj formi. Mogu igrati još dvije godine na visokom nivou. Ozbiljan sam profesionalni nogometaš i fizički jak. Ko će me uzeti? – napisao je Zaccardo na LinkedInu.

Navodno već ima nekoliko ponuda, a uskoro bi trebao odlučiti gdje će nastaviti karijeru.

 

(Izvor: Fena)

Objavito: Wed, 07/19/2017 - 13:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top