fbpx Bizarna nesreća: Sabahudina udarila munja dok se vraćao sa groba supruge, a doktori kasnije nisu mogli vjerovati šta se desilo

Bizarna nesreća: Sabahudina udarila munja dok se vraćao sa groba supruge, a doktori kasnije nisu mogli vjerovati šta se desilo

Home

Bizarna nesreća: Sabahudina udarila munja dok se vraćao sa groba supruge, a doktori kasnije nisu mogli vjerovati šta se desilo


Sabahudina Šahovića (62) iz Varaždina, kojeg je u petak pogodila munja tokom snažnog nevremena, u subotu su s intenzivnog odjela varaždinske bolnice prebacili na hirurgiju.

Doktori su mu rekli da je pravo čudo da je uopšte ostao živ, jer to prežive samo rijetki. Iako mu je rođendan već u ovaj ponedjeljak, možda će ga zbog sreće u budućnosti slaviti nekoliko dana ranije.

Naime, u vrijeme udara Sabahudin se vraćao biciklom s groblja u Bartolovcu, nedaleko od Varaždina.

- Bliži se Blagdan svetog Petra i proštenje, pa sam prije te gužve odlučio posjetiti grob pokojne supruge, pokloniti se i zapaliti lampaš - ispričao je. Kad je krenuo, vrijeme je, kaže, bilo stabilno, sparno i vruće. Brzo je odradio sve na groblju i vraćao se kući.

- Puno toga se ne sjećam. Znam da se po povratku s groblja vrijeme počelo nešto mutiti te je počelo padati. Onda sam osjetio da me nešto pogodilo i doživio sam totalno zamračenje. Neko je očito vidio da sam pao s bicikla i izgubio svijest pa je pozvao Hitnu. Probudio sam se u bolnici i tu su mi doktori ispričali što se dogodilo - rekao je Sabahudin, kojemu je udar munje ozlijedio vrat, prsa i ruke. Glava mu je puna modrica. Bio je to kaže, djelić sekunde. Štoviše, misli da je munja udarila u bicikl ili pored jer ne vjeruje da bi ostao živ da ga je direktno pogodila. Doktori su ga pitali što je imao na nogama, a on je ispričao da je imao mokasine, piše 24sata.hr.

- Imale su gumeni đon i to me, kažu liječnici, najvjerojatnije spasilo. Da su bile kožne, vjerojatno ne bi preživio. Bole me sve kosti i zglobovi, ali liječnici me uvjeravaju da to nema veze s munjom. Rekli su mi da moram strogo mirovati, ne dozvoljavaju mi da malo prošećem - kaže Sabahudin. Nada se da će se prije povratka kući, u kojoj trenutno živi sam, što bolje oporaviti.     

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Sat, 24/06/2017 - 20:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top