BK "Cazin" i PD "Krajina" i ove godine na biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica i pješačkom pohodu Nezuk-Potočari

Home

BK "Cazin" i PD "Krajina" i ove godine na biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica i pješačkom pohodu Nezuk-Potočari

Biciklistički klub "Cazin" i Planinarsko društvo „Krajina“ Cazin i ove godine učestvuju na biciklističkom maratonu Bihać – Srebrenica pod nazivom“Da se ne zaboravi i ne ponovi“ i pješačkom pohodu Nezuk-Potočari „Marš mira".

Bitno je napomenuti da se spomenutima pridruže i biciklisti iz Švicarske, članovi MTB St. Margrethen, koji voze maraton Švicarska – Cazin i nastavljaju put Srebrenice sa cazinskim biciklistima. Radi se o našim sugrađanima koji žive i rade u Švicarskoj.

Dugi niz godina Unsko-sanski kanton je poznat po jednom od najvećih i najmasovnijih okupljanja gdje više stotina biciklista vozi trodnevni maraton Bihać – Srebrenica i odlaska na pješački pohod Nezuk-Potočari u počast nedužnim žrtvama genocida koji je počinjen nad tamošnjim stanovništvom.

Prema riječima predsjednika BK "Cazin", Samira Japića, pripreme za navedene aktivnosti teku po planu.

- Nadamo se da ćemo i ovaj put na jedan sportski način uz velike napore i zalaganja odraditi uspješno zadatak koji je pred nama, ističe Japić.

Učestvovati mogu svi zainteresirani članovi BK "Cazin" i PD "Krajina" koji ispunjavaju određene uslove (više informacija na Facebook stranicama navedenih udruženja).


Također treba napomenuti da gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, redovno financijski podržava navedene aktivnosti.

 

(Cazin.NET)

Objavito: Wed, 05/31/2017 - 13:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top