Home

Bojić i SDS vraćaju dug SDA za članstvo u Komisiji za nadzor nad radom OSA-e?

23 Sep

Bojić i SDS vraćaju dug SDA za članstvo u Komisiji za nadzor nad radom OSA-e?

Na posljednjoj sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamenta BiH nije prošao prijedlog Damira Arnauta, poslanika SBB-a u Predstavničkom domu i člana te komisije, da ombudsmeni BiH istraže incident u kojem je strana državljanka s adresom u BiH pokazala srednji prst prema automobilu pod pratnjom i rotacijama, a u kojem je bio bošnjački član Predsjedništva BiH. 

Arnautov prijedlog, koji je podrazumijevao da ombudsmeni istraže sve okolnosti ovog događaja, uključujući policijsko privođenje i ispitivanje strane državljanke, podržali su članovi iz SDP-a i HSS-a. No, tri člana iz SDA, od kojih su dva čak pokušala osporiti i pravo da ovo pitanje uopće može kandidirati neko ko je član Komisije, bila su protiv, te im se pridružio i Borislav Bojić (SDS), predsjedavajući Komisije, te član iz DNS-a. Tako su SDA i SDS spasili predsjednika SDA i člana kolektivnog šefa države Bakira Izetbegovića od toga da sve pojedinosti ovog incidenta budu sagledane i ocijenjene i s aspekta poštivanja ljudskih prava.  

Tokom rasprave Bojić je u nekoliko navrata kazao Arnautu da nema potreba da „komentira njegove komentare“, a Arnaut mu je uzvratio da se on podrškom SDA u ovom slučaju vjerovatno odužuje za to što su njega, a ne poslanika Mirsada Đonlagića, imenovali u Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). 

 

(Izvor: Avaz)
 

Tags
0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top