Home

Bonucci: Allegri je kriv što sam u Milanu

15 Aug

Bonucci: Allegri je kriv što sam u Milanu

Ovo je ljeto ponudilo, ne samo rekordni transfer svih vremena (Neymar), nego i nekoliko posve iznenađujućih prijelaza nogometaša.

Prvi je, prije Neymara, svakako bio onaj Leonarda Bonuccija iz Juventusa u Milan. Imao je ponajbolji svjetski odbrambeni jake ponude iz Engleske (Manchester City, Chelsea), ali otišao je ljutitom rivalu.

I odmah dobio kapitensku traku (iako je traku klub uoči produženja ugovora obećao Donnarummi!?).

Malo po malo izlaze u javnost razlozi šokantne Bonuccijeve odluke. Tako je sada italijanskim medijima otkrio:

"Čuo sam da govore da sam ja htio ići u Milan i moram reći da to nije u potpunosti istina. Juventus i Allegri su napravili jasne izbore i dali mi do znanja da više ne računaju na mene.

Imao sam druge ponude, ali sam izabrao Milan i sretan sam zbog toga. Naravno da bih ostao u Juventusu da su oni to htjeli i oni su najzaslužniji što sam danas na San Siru. -

Sve je počelo u Portu kada sam bio kažnjen i ostao sam na tribinama, ali i prije toga je bilo nekih incidenata. Nadam se da ću u Milanu uspjeti kao što je Pirlo uspio kada je došao u Juve. Allegriju ne zamjeram ništa. Ukoliko budemo ponovo sarađivali, u redu. Profesionalci smo i tako se ponašamo. Barem ja...".

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top