Home

Borba od milijardu dolara: Mayweather tehničkim nokautom pobijedio McGregora

27 Aug

Borba od milijardu dolara: Mayweather tehničkim nokautom pobijedio McGregora

Prije otprilike dvije godine Conor McGregor je osvojio privremenu titulu prvaka UFC-a u perolakoj kategoriji i dok je čekao borbu sa prvakom Jose Aldom, novinari su ga upitali, šta će raditi ukoliko pobijedi i legendarnog borca iz Brazila.  

- Ovdje više nemam šta. Možda iz penzije vratim Floyda Mayweathera da vidim šta on radi - rekao je tada Notorious.

To je i uradio dvije godine kasnije, a borba od koje su oba borca zaradila nekoliko stotina miliona dolara, održala se u Las Vegasu. Ambiciozno nazvana "borba stoljeća" u dupke punoj T Mobile Areni u Las Vegasu, rukavice su ukrstili prvak UFC-a u lakoj kategoriji i neporaženi penzionisani prvak Floyd Mayweather. Pobjedu je na kraju odnio Floyd Mayweather koji je tako došao do 50 borbe u karijeri, tehničkim nokautom u 10. rundi.

Borba je počela u uobičajenom ispitivanju snaga, s tim da je McGregor imao u prvoj rundi nekoliko dobrih pokušaja, a i uputio je dobar aperkat. U drugoj rundi oba borca su imala nekoliko pokušaja, ali bez neke ozbiljnije štete. U nastavku borbe osim nekoliko nedozvoljenih udaraca u potiljak, nismo mogli vidjeti mnogo čistih udaraca, ali i prema svim eminentnim ocjenama i irski borac je bio bolji u prve tri runde. Četvrta runda je obilovala sa najviše čistih udaraca u kojoj su oba borca imala svojih trenutaka, a i Mayweather je dobro nekoliko puta udario McGregora. Peta runda je bila preslikana kao prve tri, bez puno borbe, ali i čistih udaraca.

Tek u šestoj rundi smo vidjeli prvi napad Mayweathera, koji je nekoliko puta ozbiljno uzdrmao McGregora, mada je i irski borac imao dobrih poteza. Sedma runda je protekla u dominaciji Mayweathera, koji je nekoliko puta jako pogodio McGregora. Vrijedi istaknuti odličan aperkat, nakon kojeg je McGregor bio ozbiljno uzdrman.

U sedmoj rundi smo vidjeli najboljeg Mayweathera u cijeloj borbi. Osma runda je protekla u nešto smirenijem periodu, a oba borca su imala svoje trenutke. Prvi ozbiljniji problemi za McGregora desili su se u devetoj rundi, kada je irskom borcu ponestalo snage.

Mayweather je potpuno dominirao u ovoj rundi, nekoliko puta žestoko uzdrmao McGregora. Kraj za irskog borca došao je u 10. rundi kada je Mayweather kanonadom udaraca potpuno uništio McGregora i sudiji nije preostalo ništa nego da prekine borbu.

Bila je ovo 50 pobjeda legendarnog Mayweathera u 50 borbi. Nakon borbe oba ratnika su u veoma pomirljivom tonu pohvalno govorila jedan o drugom, a Mayweather je i potvrdio kako je sada zvanično u bokserskoj penziji.

McGregoru ostaje da se utješi sa nekih 100-njak miliona dolara, koji će zaraditi od ove borbe.

 

(Izvor:Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top