Borci još jednu noć ispred zgrade Vlade FBiH: Nikome nije stalo do nas (FOTO)

Home

Borci još jednu noć ispred zgrade Vlade FBiH: Nikome nije stalo do nas (FOTO)


Demobilisani borci i dvadeset i drugu noć provode na otvorenom ispred zgrade Vlade FBiH. I dalje se u šatorima, bore za svoja prava opet na kiši, narušenog zdravlja i upućuju poziv vlastima da ispune njihova tri zahtjeva.

Poručuju da ih ni kiša ni bolest neće otjerati kućama, te da će tu ostati koliko god bude trebalo.

borci

 

borci

Ibrahim Hasanović, koji je od prvog dana ispred Vlade, kaže da ih čeka još jedan prohladna i neizvijesna noć, s obzirom da kiša svako malo udari.

– Danas smo uspjeli nešto stvari iz šatora da osušimo, međutim vrijeme je promjenjivo i svašta može da se desi. Šatori ponovo mogu da poplave a onda ćemo noć morati provesti pod drvećem ili nekim improviziranim nadstrešnicama. Međutim, to nas ne obeshrabruje, mi nastavljamo svoju borbu za naša prava, kazao je Hasanović.

On je dodao da ima dosta bolesnih boraca, boraca kojima je život ugrožen. Jednog je, ističe, danas Hitna pomoć uputila kući jer ima upalu pluća.

– I nije on jedini. Još ima boraca sa upalama pluća ali ništa ne govore i ne žale su. Istrajni su u ovoj našoj borbi, govori ovaj borac.

Nehumani uvjeti najhrabrijih sinova ove zemlje ne tiču se previše vlasti niti Vlade FBiH, jer niko, kako navodi Hasanović, ne dolazi i ne želi da razgovara s njima.

– Nema čak ni Međunarodne zajednice i visokog predstavnika Valentina Incka. To sve govori da nikome nije stalo do nas, kazuje Hasanović.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 03/07/2017 - 21:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top