Borci ušli u četvrti mjesec protesta: "Ako izgube mašineriju, stranke gube i izbore"

Home

Borci ušli u četvrti mjesec protesta: "Ako izgube mašineriju, stranke gube i izbore"


Vlada Federacije BiH i dalje ignoriše demobilisane borce koji su za ovu zemlju dali dio života, kaže Feriz Numanović iz Novog Travnika.

Demobilisani borci ušli su u četvrti mjesec protesta pred zgradom Vlade Federacije BiH. Kažu da je sve teže boraviti u kampu, ali da odustati neće od zahtjeva koje su postavili vlastima 12. juna.

Feriz Numanović iz Novog Travnika ocijenio je kako je cijela situacija ispolitizirana.

- U kampu nije dobro biti, pogotovo otkako su noći hladnije, a vrijeme sve lošije. Ali, Vlada i dalje ignoriše demobilisane borce koji su za ovu zemlju ostavili dio života. Sve ideale oni ignorišu. Mi smo znali za šta se borimo, ali nismo znali da ćemo se ovako izboriti. Spremni smo da idemo do kraja, jedan od njih sam i ja - onaj koji sigurno neće otići odavde dok se ovo ne završi, a završiti se mora. Ne tražimo ništa što nam ne pripada. Kad sam pošao, rekao sam saborcima da se neću vratiti dok se to ne završi, kaže Numanović.

On dodaje da rješenje postoji, ali da vladajućim strankama ono ne odgovara.

- Problem je glasačka mašinerija koju ne smiju vladajuće stranke da izgube. Ako je izgube, gube i izbore. Rješenje je jednostavno. Lažu 100 posto da trebaju dodatna sredstva u budžetu za nas. Samo neka uvedu u pravo demobilisane borce koji su proveli rat na linijama, jer njih prve treba riješiti, poručuje Numanović.

 

(Izvor: Oslobođenje)

Tagovi
Objavio: Pet, 15/09/2017 - 08:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top